Helder advies

Bij Alion zien we dat een website of applicatie steeds beter bijdraagt aan de doelstellingen als het continu wordt verbeterd. Maar hoe bepaal je welke verbeteringen er zijn en met wélke moet je beginnen?

 

Een UX review van Alion geeft hier het antwoord op. Een UX Review is een adviesrapport, geschreven vanuit de doelgroep, voorzien van heldere verbeterkansen.

Welk probleem lost een UX Review op?

Een UX review is een kritische analyse van de totale gebruikerservaring. Het wordt ook wel website review, website scan of expert review ux genoemd. De review gaat zowel over vormgeving als techniek en wordt uitgevoerd door een UX specialist van Alion. De doelgroep(en) en eindgebruiker(s) van de website of applicatie staan hierbij centraal. Dat is de partij die uiteindelijk het effect van de website of applicatie bepaalt.

 

Een UX Review lost over het algemeen twee belangrijke problemen op die we regelmatig tegenkomen bij een project.

Ontvang binnen 2 werkdagen een offerte

Wil je snel verder met je project? Neem dan contact op met één van onze accountmanagers. Ze helpen je graag en goed verder. Bijvoorbeeld met een intakegesprek, of direct een offerte. Dat kan al binnen 2 werkdagen.

Kezia Sieters-Jansen

Kezia Sieters-Jansen

Accountmanager

Niels Bovendeur

Niels Bovendeur

Managing Director

Bevestiging

Soms is er onzekerheid over een bestaande website of applicatie. Zelfs terwijl deze nog in ontwikkeling is door een andere partij. Die onzekerheid kan te maken hebben met het UX design van de website. In dat geval helpt een UX Review van Alion om helderheid te scheppen en de juiste vervolgstappen te adviseren.

Buikpijn benoemen

Soms haalt een website of applicatie de verwachte resultaten of doelen niet. Maar het is lastig om hier de oorzaken van te vinden. Door het project van alle kanten te beoordelen, helpt de UX Review van Alion als advies voor verbetering. Zo is je project weer snel op het juiste pad.

“In alle jaren dat ik al met Alion samenwerk, heb ik ze ervaren als een ware partner die meedenkt, richting geeft en meeleeft in het beter overbrengen van onze boodschap op onze klanten.”

Joost Lasschuit

Managing director, Helin

De onderdelen van een UX Review

De UX Review Alion kent een analytische benadering. Door de website of applicatie op een gestandaardiseerde manier te onderzoeken leggen we stap voor stap de mogelijke verbeterpunten bloot. Na de grondige analyse worden conclusies getrokken en aanbevelingen voor verbeteringen en vervolgstappen gedaan.

 

De UX en UI designers van Alion analyseren alle aspecten van de website of applicatie aan de hand van hun expertise, interviews met de doelgroep en trends in de markt. De volgende onderdelen zijn standaard onderdeel van de UX Review van Alion:

 • Userflows en gebruikerswensen
 • Huidige bezoekers (devices en gedrag)
 • Toegankelijkheid
 • Gebruiksvriendelijkheid
 • Vormgeving
 • Inhoud
 • Technische specificaties
 • Zoekmachineoptimalisatie / SEO

Een UX Review van Alion is een adviesrapport geschreven vanuit de doelgroep, voorzien van heldere verbeterkansen.

Proces

Om te starten zijn de volgende voorbereidingen nodig:

 • Een Product Owner die inhoudelijk over project kan informeren
 • Analytics rapporten en (in overleg) toegang tot relevante systemen
 • Samen maken we een planning voor de interviews vooraf én een presentatie achteraf
Planning en kosten

Onze UX Review kent een tarief vanaf € 1.750,- ex BTW. Het tarief is afhankelijk van de complexiteit van de website of applicatie waarop de review wordt uitgevoerd. De gemiddelde doorlooptijd is ongeveer 1 week, maar kan wat langer zijn voor complexere opdrachten.

Resultaten en referenties

Alion voert regelmatig een UX Review uit voor haar klanten. Het vormt vaak de start van een vruchtbare  en duurzame samenwerking. Klanten van Alion waarbij de UX Review voor verbetering heeft gezorgd zijn o.a. Primaned, Rolloos, SOBI en Footy.

 

Wat is een UX Review?

Hoe helpt een UX Review mijn doel bereiken?

Hoe lang duurt een UX Review?

Wat kost een UX Review?

Waarom kies je Alion voor een UX Review?

Ik wil graag een offerte voor een UX Review!

Direct duidelijkheid?

Wil je een offerte voor een UX Review opvragen? Of heb je een vraag over de gebruiksvriendelijkheid van je website? Neem contact op met Kezia of Niels om de mogelijkheden voor een UX Review te bespreken. Verwacht een helder voorstel waarin we onze aanpak, tarieven en planning met je delen.

Kezia Sieters-Jansen

Kezia Sieters-Jansen

Accountmanager

Niels Bovendeur

Niels Bovendeur

Managing Director

Onze diensten