ONKD

Delftse Skyline is nu online

In de historische skyline van Delft staan de Oude en Nieuwe Kerk trots, allebei met hun eigen verhalen. Van de overkoepelende organisatie ONKD kreeg Alion opdracht om de digitale aanwezigheid van ONKD te veranderen in platform waar verleden en heden naadloos verbonden zijn.

De Levende Monumenten van Delft

De Oude en Nieuwe Kerk van Delft, zijn al eeuwenlang beeldbepalend. De Oude Kerk, ook de Oude Jan of Scheve Jan genoemd (omdat hij nogal scheef staat) staat er al sinds 1246. De Nieuwe Kerk is na de Dom in Utrecht de hoogste kerktoren van Nederland en is natuurlijk bekend om de de grafkelder van het Koninklijk Huis en het praalgraf van Willem van Oranje. Beide kerken zijn dagelijks geopend, en bieden natuurlijk plek voor diensten en vieringen, maar ook veel activiteiten en evenementen.

ONKD Digitaal unlocken

Hoe prachtig de kerken ook zijn, ONKD stond voor een digitale uitdaging: de website sloot niet meer aan bij moderne marketing en communicatie. En de inmiddels zeer diverse doelgroepen - museumbezoekers, kerkgangers, evenementdeelnemers en zakelijke klanten - vragen om een unieke aanpak.

Razendsnelle livegang met branded design

Met onze unieke sitebuilder op basis van Umbraco ontwikkelden we een ONKD-branded component library. Daardoor bevat elke pagina die in het CMS wordt opgemaakt direct de juiste huisstijlcomponenten. Met page templates creeƫrden we zo een praktische invulling voor een een gebruiksvriendelijke basis. Met een live werksessie bij op ons kantoor lukte het ONKD snel om zelf nieuwe pagina's te bouwen.

Van flexibiliteit naar perfectie

Het project richt zich op een flexibele oplossing met directe bruikbaarheid, een robuust fundament voor verdere uitbreidingen. Er ontstond een website met alle gewenste onderdelen, inclusief een evenementenmodule. We integreerden de bestaande branding in functionele webcomponenten, waardoor een visuele "blokkendoos" ontstond waarmee we de website en de verschillende pagina's en interfaces snel hadden staan. Bekijk hier het resultaat.

Mogelijkheden bespreken?

Meer weten of met ons werken? Neem dan contact op met Niels.

Managing Partner

Niels Bovendeur

+31 (0) 152191650