De voordelen van een User test

Echte argumenten

Echte argumenten van echte gebruikers vormen een stevig fundament voor je strategie

Snel inzicht

Snel inzicht in wat er wel en niet klopt aan je digitale product of dienst

Duidelijk advies

Waar het product of dienst het beste verbeterd kan worden? Een User test geeft duidelijk advies.

Wat levert een user test op?

Gebruiksonderzoek is een onderzoek met echte gebruikers waar de doelen van het merk worden gematcht aan de behoeftes van de eindgebruiker. 'Hoe goed is het digitale product of de dienst in het oplossen van het probleem van de gebruiker' is een vraag die wij dan ook veel stellen.

 

Een user test kan ingezet worden in een vroeg stadium van een ontwerptraject om eerdere aannames te testen. Dat kunnen functionele, visuele of technische aannames zijn. Deze aannames kunnen worden bevestigd of geven aanleiding om te onderzoeken waarom het beoogde resultaat niet wordt behaald.

Het is duurder om niet te testen

Uiteraard kost een goede User test tijd en dus geld. Maar de investeringen wegen ruim op tegen een ontwikkeltraject dat de verkeerde afslag neemt. Het is uiteindelijk vaak duurder om niet te testen. Wil je méér halen uit je website of app? Dan kan het de moeite lonen om de usability eens te testen. We doen het graag voor je! Neem contact op, dan bespreken we de mogelijkheden!

 

Lees ook onze blogpost over usability testing en de case van Feenstra waarin we via een gebruiksonderzoek zeer waardevolle inzichten verkregen.

Relevant werk

Wat is een user test?

Hoe helpt user testing mijn doel bereiken?

Wat is de doorlooptijd van een user test?

Wat kost een user test?

Waarom kies je Alion voor een user test?

Ik wil graag een offerte voor een User test!

Start je verbetering vandaag nog!

Een test met echte gebruikers maakt snel inzichtelijk wat er beter kan aan je digitale product of dienst. Neem contact op met onze adviseurs als je meer wilt weten. Ze helpen je graag en goed!

Kezia Sieters-Jansen

Kezia Sieters-Jansen

Accountmanager

Niels Bovendeur

Niels Bovendeur

Managing partner

Onze diensten