Display Advertising

Google Shopping

Google Shopping is een onderdeel van de Google zoekresultaten. Als je binnen zoekmachine Google zoekt op producten kunnen er Google Shopping-resultaten getoond worden. Deze advertenties zie je o.a. boven of rechts naast de zoekresultaten.

Google Shopping wordt gebruikt voor het promoten en verkopen van producten en is onderdeel van zoekmachine adverteren. Google shopping werkt met 2 platformen, namelijk: Google Ads en Google Merchant Center. De advertenties werken met een productfeed met productinformatie zoals bijvoorbeeld een foto, een beschrijving en een aantal attributen. Google bepaalt aan de hand van jouw product feed, jouw website en je biedingen of jouw producten getoond worden.

Voordelen van Google Shopping
  • Google Shopping ads staan bovenaan de zoekresultaten van Google. Dit maakt het gemakkelijker om de aandacht van potentiële klanten te trekken. Jouw product is het eerste wat ze zien op de pagina met zoekresultaten, boven organische resultaten.
  • Google Shopping-advertenties zijn een slimme investering van uw marketingbudget omdat ze beter presteren op: klikfrequentie (CTR), kosten per klik (CPC) en conversieratio.
  • Google Shopping-advertenties verschijnen niet alleen in de standaard zoekresultaten van Google. Tegenwoordig worden Google Shopping-advertenties op verschillende plaatsen weergegeven, waaronder: het tabblad Shopping op Google Zoeken, Google Afbeeldingen, Websites van Google-zoekpartners, In het Google Display Netwerk, waaronder YouTube en Gmail.

Wij werken al tijden samen met Alion voor de productie van al onze online uitingen. Alion blinkt uit in het maken van complexe banners met XML koppelingen. We hebben in de afgelopen jaren veel geëxperimenteerd met nieuwe (mobiele) formaten en Alion neemt ons daarbij geregeld op sleeptouw.

Pelle den Engelsman

Online Marketing Transavia

Interesse in een mobile interstitial advertentie voor jouw merk?

Digital agency Alion is aangesloten bij de DDA en behoort tot het handjevol Nederlandse bureaus dat zich DV360 Google Creative Partner mag noemen. Neem contact op met onze experts voor inhoudelijk advies en een prijsopgave.

Ontvang onze advertising tips als whitepaper

Download deze handige checklist met 10 tips over het verbeteren van je digitale advertenties. Het zijn adviezen over over vormgeving, copy en het gebruik van animaties.

Je geeft ons toestemming om je gegevens te mogen gebruiken om contact met je op te nemen nav deze whitepaper. We verstrekken je gegevens nooit aan derden.

Display advertentie platforms & formats
Meer over display advertising