RaboBank

Consistentie in display advertising voor Rabobank

Met een nieuwe huisstijl en erg veel verschillende boodschappen, campagnes en advertentieformaten vroeg Rabobank ons de gewenste consistentie in de display uitingen mogelijk te maken.

Precies het soort werk dat we bij Alion graag oppakken. Een combinatie van een goede display styleguide en de Alion Feed Manager zorgde voor de perfecte oplossing.

Behoefte aan consistentie

Al geruime tijd is Alion partner van Rabobank als het aankomt op het ontwerp en de ontwikkeling van de display advertising. Nadat er een nieuwe huisstijl door Rabobank werd doorgevoerd ontstond de gezamelijke wens om deze goed door te voeren in het de display advertising. Zodanig dat een inhoudelijke aanpassing of extra bannerset direct in de juiste huisstijl beschikbaar is.

Display style guide

Door de nieuwe huisstijl te vertalen naar een display advertising style guide, wordt de huisstijl ineens goed bruikbaar in de zeer specifieke omgeving van digital advertising. Zo is het voor alle partijen die in deze omgeving met het Rabobank merk werken direct duidelijk wat er mogelijk is. En wat niet.

De nieuwe display style guide zorgt ervoor dat uitingen altijd volgens dezelfde regels worden opgemaakt. Er wordt rekening gehouden met zaken die specifiek voor display advertising van belang zijn. Zoals hoe dezelfde boodschap er in verschillende formaten uit ziet. Hoeveel tekens er gebruikt kunnen worden in de beschikbare ruimte. Waar afbeeldingen, teksten, buttons en logo's moeten staan.

Nog sneller banners maken met de Feed Manager

Door de nieuwe style guide ook toe te passen in de templates van de Alion Feed Manager kan Rabobank zelf de inhoud van de uitingen aanpassen. Zonder tussenkomst van onze creative developers. Dat scheelt tijd en geld. Zonder enige kennis van code of ontwerp kan zo een volledige set banners gemaakt worden die altijd voldoen aan de eisen uit de style guide. Zo ontstaan snelle, consistente én goede display advertising assets van Rabobank.

Mogelijkheden bespreken?

Meer weten of met ons werken? Neem dan contact op met Niels.

Managing Partner

Niels Bovendeur

+31 (0) 152191650