Display Advertising

Flipbook (Google DV360)

Het Flipbook formaat is in te zetten op het DV360 platform van Google. Het is een outstream-videoformaat voor mobiel internet. Dat betekent dat video-items op een nieuwe, speelse manier worden afgespeeld.

Meer over het Flipbook formaat

Wanneer iemand op de website met een Flipbook ad naar beneden scrolt, wordt een korte videoclip afgespeeld in hetzelfde tempo als het scrollen. Wanneer er gestopt wordt met scrollen, stopt de video. Wordt er omhoog gescrolt, dan speelt de de video omgekeerd af.

 

De videoclip die bij scrollen wordt afgespeeld, is vaal een korte, visueel dynamische clip van 1-5 seconden. Bijvoorbeeld een fragment uit een langere video of commercial. De doelgroep klikt op de videoclip om de volledige video af te spelen, incl. geluids- en video bediening.

 

Uit onderzoeken van Google blijkt dat er een grotere interactie is voor video via de Flipbook dan via een gewone video ad. Ook de scroll-interactie van gebruikers (zelfs gebruikers die niet op de ad hebben geklikt) blijkt groter te zijn bij dit Flipbook formaat. Lees hier verder over dit formaat.

Wij werken al tijden samen met Alion voor de productie van al onze online uitingen. Alion blinkt uit in het maken van complexe banners met XML koppelingen. We hebben in de afgelopen jaren veel geëxperimenteerd met nieuwe (mobiele) formaten en Alion neemt ons daarbij geregeld op sleeptouw.

Pelle den Engelsman

Online Marketing Transavia

Interesse in een Flipbook advertentie voor jouw merk?

Digital agency Alion is aangesloten bij de DDA en behoort tot het handjevol Nederlandse bureaus dat zich DV360 Google Creative Partner mag noemen. Neem contact op met onze experts voor inhoudelijk advies en een prijsopgave.

Ontvang onze advertising tips als whitepaper

Download deze handige checklist met 10 tips over het verbeteren van je digitale advertenties. Het zijn adviezen over over vormgeving, copy en het gebruik van animaties.

Je geeft ons toestemming om je gegevens te mogen gebruiken om contact met je op te nemen nav deze whitepaper. We verstrekken je gegevens nooit aan derden.

Display advertentie platforms & formats
Meer over display advertising