Display Advertising

Facebook Promoted Post

Een Promoted Post op Facebook is een bericht op de tijdlijn van je merk die tegen betaling gepromoot wordt onder een doelgroep naar keuze. Zie het als de meest eenvoudige manier van adverteren op Facebook.

De voordelen van Facebook Promoted Posts

Het promoten van een bericht kan helpen om meer chatberichten, videoweergaven, leads of gesprekken te ontvangen. Ook kan het helpen om nieuwe mensen te bereiken die waarschijnlijk interesse hebben in de pagina van je merk, maar je nu nog niet volgen.

 

Gepromote berichten verschillen van Facebook-advertenties, omdat ze niet worden gemaakt in Advertentiebeheer en je niet de beschikking hebt over dezelfde aanpassingsfuncties.

 

Als een bericht wordt gepromoot, wordt dit weergegeven in het Facebook-nieuwsoverzicht van je doelgroep als 'advertentie'. Instagram kan ook gekozen worden als kanaal voor het bericht. 

 

Bij het promoten van een bericht zijn deze dingen van belang

  • Wie je wilt bereiken: de doelgroep waarmee je in contact wilt komen
  • Het maximale budget: hoeveel je wilt uitgeven gedurende de looptijd van de campagne
  • De looptijd van je adverentie

Promoted posts kunnen ook van video worden voorzien voor nog meer aandacht en impact.

Wij werken al tijden samen met Alion voor de productie van al onze online uitingen. Alion blinkt uit in het maken van complexe banners met XML koppelingen. We hebben in de afgelopen jaren veel geëxperimenteerd met nieuwe (mobiele) formaten en Alion neemt ons daarbij geregeld op sleeptouw.

Pelle den Engelsman

Online Marketing Transavia

Interesse in een Facebook Promoted Post voor jouw merk?

Digital agency Alion is aangesloten bij de DDA en behoort tot het handjevol Nederlandse bureaus dat zich DV360 Google Creative Partner mag noemen. Neem contact op met onze experts voor inhoudelijk advies en een prijsopgave.

Ontvang onze advertising tips als whitepaper

Download deze handige checklist met 10 tips over het verbeteren van je digitale advertenties. Het zijn adviezen over over vormgeving, copy en het gebruik van animaties.

Je geeft ons toestemming om je gegevens te mogen gebruiken om contact met je op te nemen nav deze whitepaper. We verstrekken je gegevens nooit aan derden.

Display advertentie platforms & formats
Meer over display advertising