Display Advertising

Facebook Collection Ads

De Collectie Ads van Facebook bevatten een Instant Experience waarmee mensen snel en op een visuele, meeslepende manier producten en services kunnen ontdekken, bekijken en kopen. En dat vanaf hun telefoon. Collection ads bevatten een omslagfoto of -video waaronder meerdere producten worden weergegeven. Bij een klik op de ad, wordt een Instant Experience geopend als volledig scherm.

De voordelen van Facebook Collection Ads

Collection ads worden vaak ingezet om de volgende doelstellingen mee te bereiken:

  • Het sneller ontdekken van nieuwe producten of diensten. Door producten te koppelen aan een relevante video of afbeelding wordt de aandacht van de doelgroep getrokken.

  • Een naadloze blader ervaring op mobiele apparaten. Mensen die op de advertentie klikken, kunnen zo meer producten bekijken of meer te weten komen over het product.

  • Zet de vraag om in verkoop. Geïnteresseerde klanten worden met de Collection Ad aangespoord om op je website te kopen of te converteren.

  • Het tonen van je producten. Door afbeeldingen van meerdere producten of diensten toe te voegen wordt aankoop gestimuleerd.

Collection ads worden op meerdere plekken weergeven, waaronder het Facebook-nieuwsoverzicht, het Instagram-overzicht en Instagram Stories. Het aantal producten dat wordt weergegeven onder de omslagfoto of -video kan verschillen, afhankelijk van de geselecteerde plaatsing.

Wij werken al tijden samen met Alion voor de productie van al onze online uitingen. Alion blinkt uit in het maken van complexe banners met XML koppelingen. We hebben in de afgelopen jaren veel geëxperimenteerd met nieuwe (mobiele) formaten en Alion neemt ons daarbij geregeld op sleeptouw.

Pelle den Engelsman

Online Marketing Transavia

Interesse in een Facebook Promoted Post voor jouw merk?

Digital agency Alion is aangesloten bij de DDA en behoort tot het handjevol Nederlandse bureaus dat zich DV360 Google Creative Partner mag noemen. Neem contact op met onze experts voor inhoudelijk advies en een prijsopgave.

Ontvang onze advertising tips als whitepaper

Download deze handige checklist met 10 tips over het verbeteren van je digitale advertenties. Het zijn adviezen over over vormgeving, copy en het gebruik van animaties.

Je geeft ons toestemming om je gegevens te mogen gebruiken om contact met je op te nemen nav deze whitepaper. We verstrekken je gegevens nooit aan derden.

Display advertentie platforms & formats
Meer over display advertising