Learnings, kennis en ervaringen van digital agency Alion

Artikelen en blogs

Bekijk blogposts

Alle artikelen
Upgrade je oude Umbraco website

Als je gebruikmaakt van Umbraco versie 9, is het belangrijk om dit artikel aandachtig te lezen. Als je zelfs nog werkt met het sterk verouderde Umbraco 7, brengt dit aanzienlijke risico's met zich mee voor je organisatie. Maak je echter geen zorgen! We staan klaar om je te helpen bij het upgraden en bijwerken van je Umbraco-website, met als resultaat een toekomstbestendige online aanwezigheid.

Lees verder
Je laatste website. Ever.

In een klassiek website-ontwikkelproces wordt vaak tijd, geld en energie verspild aan onnodig maatwerk. Dat kost niet alleen meer dan nodig, het introduceert ook risico’s voor de toekomstbestendigheid van het platform. Daarom bouwen wij websites op een heel andere manier. In dit artikel lees je meer over onze unieke werkwijze!

Lees verder
Je hebt méér aan een ISO-gecertificeerd bureau

Lagere risico's en een hogere klanttevredenheid: zorg ervoor dat je digital agency ISO gecertificeerd is.

Lees verder
Umbraco vs Wordpress: 2023 edition

Welk CMS is anno 2023 de beste keuze, Umbraco of Wordpress? Aan de hand van 4 belangrijke aspecten leggen we onze voorkeur uit.

Lees verder
Snel starten, veel leren

Onze processen houden rekening met toekomstige verbeteringen en veranderingen van buitenaf. Zo krijg je grip op groei. Met planning, budget en inspanningen. En reageer je sneller en beter op verandering.

Lees verder
Checklist voor een goede website briefing

We bouwen niet alleen goede sites, we helpen ook vaak bij het opstellen van een goede briefing voor een nieuwe website. Die briefing legt het fundament voor een resultaat waarmee je je doelen behaalt. Hier zijn onze tips voor een complete website-briefing!

Lees verder
Umbraco 10; het beste CMS kon nóg beter

Onlangs introduceerde Umbraco versie 10: sneller, flexibeler én met een heldere roadmap voor een voorspelbare en vlekkeloze upgrade trajecten. Wij zijn blij, lees waarom!

Lees verder
Google Universal stopt in 2023, bouw nu al waardevolle data op met Google Analytics 4

Google Universal stopt in 2023, bouw nu al waardevolle data op met Google Analytics 4. ➡

Lees verder
5 voordelen van werken met Umbraco CMS

Umbraco is een gebruiksvriendelijke CMS voor marketeers. Lees meer over de vijf voordelen voor het ontwikkelen van websites met Umbraco.

Lees verder
Meertaligheid op je website

Wat is de slimste manier om je website meertalig te maken en waar moet je rekening mee houden? Dit artikel vertelt je de 'ins en outs' van een goede meertalige website 🗺

Lees verder
Contentstrategie; schrijven met een doel

Met goede content bereik je meer mensen. Je merk scoort hoger in Google en je doelgroep vindt je relevanter. Maar hoe zet je dit het beste in? In dit artikel lees je meer over contentstrategie ✒

Lees verder
Hoe bepaal je het budget voor je website?

Door goed na te denken over je budget schep je veel duidelijkheid voor jezelf over de succesfactoren van het project. In dit artikel geven je we enkele tips over hoe je een budget voor je website kunt bepalen.

Lees verder
Wat is een PWA?

Is een progressive webapp voor jouw merk een goed idee? Dat zou best eens kunnen! Progressive webapps (PWA's) combineren de voordelen van een website met de voordelen van een app. Daarmee kunnen ze strategisch, technisch en financieel een heel goede oplossing zijn voor verschillende situaties.

Lees verder
Umbraco 9: sneller, schaalbaarder, slimmer!

Description: Umbraco 9 heeft een geheel nieuwe ‘engine’. Lees in dit artikel welke voordelen dit allemaal oplevert! ➡

Lees verder
Wat is een goede call-to-action?

De CTA heeft veel invloed op het succes van je campagnes én je website. Lees hier over hoe je een goede CTA maakt, optimaliseert en test! 🔥

Lees verder
Privacy by design

Hacks en datalekken: de nachtmerrie van elke organisatie die werkt met persoonsgegevens. Daar gáát je geloofwaardigheid. Ons antwoord? Privacy by design. Want voorkomen is beter dan genezen. In onze nieuwe blog lees je hoe we dat doen.

Lees verder
Van touchpoints naar touchdown!

Als marketeer of productowner wil je dat je merk altijd de juiste impact maakt bij je doelgroep. Bij Alion ontwerpen we daarom optimale raakvlakken van je merk met je doelgroep. Hoe we dat doen lees je na de klik 👉

Lees verder
Security by design

Security by design betekent vanaf de start nadenken over de veiligheid van apps en sites. In plaats van achteraf verkleinen we bij Alion het risico op datalekken vanaf de start van de ontwikkeling. Lees er hier meer over.

Lees verder
User testing: Just do it

User testing: kijk hoe de echte doelgroep het product gebruikt, leer ervan en maak je product beter en beter. Zo ontdek je de oplossingen die er in de praktijk echt toe doen. Lees snel verder...

Lees verder
Optimale gebruikerservaring met een Single Page Application (SPA)

De top 3 voordelen van een Single Page Application. Zowel voor grote als kleine toepassingen ➡

Lees verder
4 redenen waarom corporate start-ups baat hebben bij een digital agency

We zetten 4 redenen op een rij waarom corporate start-ups kiezen voor een full service digital agency. ➡

Lees verder
10 signalen dat je site aan vernieuwing toe is (en je nu sales mist)

Doe de check. Is jouw site aan vernieuwing toe? Digital expert Tim zet 10 signalen op een rij die aangeven dat er werk aan de winkel is. Stuk voor stuk kosten ze je nu klanten. Bekijk snel waar bij jouw site winst te behalen is.

Lees verder
Efficiënt meerdere websites of webshops beheren

Efficiënt meerdere websites of webshops beheren met een slimme multi-site aanpak.

Lees verder
Bereik echt effect met je site door SEO en site-optimalisatie

SEO en site-optimalisatie is een samenspel van zaken achter de schermen en gemak voor de websitebezoeker aan de voorkant. Lees hoe wij dit voor je merk aanpakken...

Lees verder
Eenvoudig nieuwe sites lanceren in een multi-site Umbraco omgeving

Ken jij de Baseline functie van Umbraco CMS al? Met één druk op de knop kopieer je een site. Lees snel waarom dit zo briljant is. ➡

Lees verder
Elk digitaal project vraagt om de juiste aanpak. Zo doet Alion dat.

Per digitaal project bekijken wij wat de beste werkwijze is. Hoe bepalen we dat? In dit artikel geven we je een kijkje in onze projectkeuken.

Lees verder
Alion Headless Umbraco API oplossing

Headless betekent dat je CMS niet langer de views en templates van je website bepaalt. In plaats daarvan beheer je slechts de informatie (en niet meer de opmaak). lees meer over de Alion Headless Umbraco API Solution.

Lees verder
Wat kost een website met CMS (Umbraco)?

Wat komt er allemaal bij een Umbraco-traject kijken en wat kost de realisatie van een Umbraco site? In dit artikel zetten we het voor je op een rij. ➡

Lees verder
Nieuwe Umbraco website versterkt leidende positie Lagersmit

In deze case laten we je graag zien hoe Lagersmit, Alion en het Umbraco CMS een gouden trio vormen. ➡

Lees verder
Waarom onze klanten Umbraco CMS verkiezen boven WordPress

In deze blog illustreren we aan de hand van vijf belangrijke vragen waarom onze klanten Umbraco (CMS) verkiezen boven Wordpress. ➡

Lees verder
8 redenen waarom marketeers voor Umbraco (CMS) kiezen

Het open source CMS Umbraco is razend populair onder marketeers. Waarom? Lees de top 8 redenen door onze Umbraco experts.

Lees verder
Usability testing: waarom, hoe en wanneer?

Pascale vertelt je waarom Usability Testing belangrijk is, en hoe we het bij Alion doen.

Lees verder
Design Sprint: van idee tot testresultaat in 5 dagen

Sommige situaties vragen om een 100% samenwerking op afstand. Geen probleem. Lees hoe wij Design Sprints daar op aanpassen. Digitale Power van Alion!

Lees verder
AMP voor marketeers uitgelegd in 9 vragen

AMP staat voor 'Accelerated Mobile Pages'. In deze blog post lees je er meer over, maar dan op een manier zodat iedereen het begrijpt.

Lees verder