Waarom je oude Umbraco-website upgraden?

Maak je gebruik van Umbraco versie 9 of eerder?

Tim van Spronsen

Draaien op een verouderde versie van Umbraco CMS brengt risico's met zich mee. Wij hebben honderden websites gebouwd, beheerd en geupgrade en kunnen je precies uitleggen hoe je een toekomstbestendige situatie bereikt én behoudt.

Het risico van een verouderde Umbraco website

Draait de website van jouw organisatie op Umbraco? Gefeliciteerd! Je gebruikt één van de meest robuuste, veelzijdige en veilige content management systemen die er te krijgen is.
 
Maar... let er wél op dat je webbouwer de laatste versie van het systeem blijft gebruiken! Want na enige tijd bereikt een Umbraco-versie altijd een 'end-of-life'-stadium. Dat betekent dat er geen essentiële updates meer worden ontwikkeld. Vanaf dat moment zou je website kwetsbaar kunnen worden voor beveiligingslekken, waardoor gevoelige (gebruikers)gegevens, in gevaar kunnen komen.
 
Los van beveiligingsrisico's, mis je natuurlijk ook de voordelen van verbeteringen en nieuwe functies die beschikbaar komen in de nieuwere Umbraco-versies. Zonde, want je beheert je website in de nieuwste versie waarschijnlijk sneller, eenvoudiger en gebruiksvriendelijker.

Hoe upgraden naar de nieuwste versie van Umbraco?

Op het moment van schrijven is Umbraco 11 de nieuwste versie van dit populaire content management systeem. Nu duidelijk is waarom een upgrade zinvol is, rijst de vraag: hoe werkt dat voor jouw situatie?
 
Dit is afhankelijk van de Umbraco-versie waarop je website momenteel draait. Hoe ouder de versie, hoe groter de verschillen met de laatste versie zullen zijn.
 
In sommige gevallen is een upgrade relatief eenvoudig en kan deze op je huidige omgeving plaatsvinden. In andere gevallen kan het zinvol zijn om met een frisse installatie te starten, en je pagina's daarin opnieuw op te bouwen. Alion kan je helpen met beide situaties. Voor een advies op maat kun je altijd even contact opnemen.

Zo houden wij je Umbraco website continu up to date

Als Alion je website bouwt en beheert, heb je een oplossing die standaard met je meegroeit en altijd up to date blijft. Je hoeft dus niet elke paar jaar een nieuwe website te laten maken.
 
Websites gebouwd door Alion, zijn standaard voorzien van een volledige suite-builder in de laatste versie van Umbraco 11, gebouwd op een robuust en veilig fundament in de cloud. Je kunt er heel eenvoudig belevingsvolle nieuwe pagina's mee opbouwen, zonder dat je daarvoor onze developers nodig hebt.
 
Tegen een vast bedrag per maand houden we je site niet alleen continu op de nieuwste Umbraco versie, je krijgt ook nog eens doorlopend nieuwe functionaliteiten, zonder dat je daarvoor extra betaalt.
 
Deze nieuwe functionaliteiten zijn altijd waardevol, want we baseren ze op de wensen van vele marketeers en content editors. In het artikel "Je laatste website. Ever." lees je meer over deze unieke werkwijze, waarmee je veel meer krijgt voor veel minder geld.

Mogelijkheden bespreken?

Meer weten of met ons werken? Neem dan contact op met Niels.

Managing Partner

Niels Bovendeur

+31 (0) 152191650