Je laatste website. Ever.

Elke drie jaar een nieuwe website bouwen? Dat vinden wij niet echt meer van deze tijd. 

Robbert Vroegindeweij

Waarom de meeste websites niet ouder dan 3 jaar worden

In een klassiek website ontwerp- en ontwikkelproces worden vaak designs gemaakt, die daarna door front-end developers worden uitgewerkt tot HTML templates.

Het leidt tot iets moois, maar deze werkwijze kost veel tijd, geld en energie. En omdat het resultaat een maatwerk-template is, introduceer je risico’s voor de onderhoudbaarheid en daarmee de toekomstbestendigheid van de oplossing.

Het gevolg is vaak dat na zo'n 3 jaar de houdbaarheid van de site verlopen is. Door het vele "maatwerk-op-maatwerk" is het systeem verworden tot een onoverzichtelijke spaghetti van functionaliteiten, waar niemand meer met plezier gebruik van maakt. Vaak wordt er dan voor gekozen een nieuwe website te ontwikkelen. Zonde toch?

Een veilig fundament

Alle websites en portalen die Alion realiseert, zijn gebouwd op het content management systeem Umbraco. Dat is eenvoudig in gebruik en open source. Er is dus geen lock-in effect.

Umbraco is een van de meest populaire open source CMS'en gebaseerd op Microsoft .NET Core. Het blinkt uit in gebruiksvriendelijkheid, snelheid en veiligheid en wordt gebruikt van MKB tot Enterprise.

Umbraco geeft editors een fijn systeem voor contentbeheer, terwijl het developers de vrijheid geeft om elke mogelijke functionaliteit te realiseren. Van eenvoudige landingspages tot complexe applicaties met externe koppelingen.

Met security en compliance zit het goed. We hosten onze omgevingen in de cloud op Microsoft Azure, in Nederlandse datacenters. Bovendien is Alion ISO-gecertificeerd (9001 en 27001). We weten waarop we moeten letten.

Snel en slim gebouwd

Alion levert je een volledige website met de ‘site builder’ die componenten bevat in de brand experience van je organisatie. Zo bouwen we slim én snel je nieuwe website.

Op het Umbraco-fundament installeren we onze krachtige toolkit, gebaseerd op 23 jaar ervaring in webontwerp en -ontwikkeling. Het bevat een enorme bibliotheek van functionele componenten, getest en geoptimaliseerd voor elk scherm.

Deze componenten brengen we voor ieder project in de gewenste huisstijl. Of liever: gewenste brand experience. Want naast lettertypes, vorm- en kleurgebruik, houden we bijv. ook rekening met het toepassen van animatie.

We ontwerpen dus vanuit functionaliteit. Onze UX en UI designers vertalen de customer journeys naar direct werkende websites. Dit scheelt tijd en geld tijdens het proces, maar levert vooral ook snel duidelijkheid op. Als klant zie je al aan het begin van het project welke functies er worden geleverd en hoe ze werken. Zo kan je sneller bijsturen als dat nodig is.

Zo ontstaat een complete ‘site builder’ waarin elk beschikbaar component je merkervaring uitstraalt. Hiermee bouwen we dus completere omgevingen in minder tijd. En wij niet alleen! Juist onze klanten bouwen er zelf mee. Van een tekstaanpassing tot een compleet nieuwe landingspagina inclusief formulieren: het staat in een handomdraai live.

Automatisch toekomstbestendig

Wat de oplossing en werkwijze van Alion uniek maakt, is de continue doorontwikkeling op basis van trends in de markt en inzichten van (al) onze klanten. Zo is een website van Alion is een oplossing die met je meegroeit.

We brengen de kennis en wensen van vele marketeers en content editors samen in één oplossing waarvan iedereen profiteert. Je ontvangt zo continu nieuwe waardevolle componenten en functies om je website beter, completer en makkelijker mee te beheren. De kans dat maatwerk nodig is voor algemene verbeteringen, is zo steeds kleiner.

Het grote voordeel? Je site en CMS groeien continu mee met de eisen van de tijd. Zo hoef je niet elke 3 jaar alles te vervangen door iets nieuws. Bovendien houden we met elkaar zo veel tijd en budget over voor écht waardevol maatwerk, waarmee jouw website het verschil maakt voor je doelgroep.

De unieke werkwijze van Alion combineert de voordelen van SAAS (in prijs en kwaliteit) met de zekerheid van een eigen hostingomgeving, de kracht van maatwerk en de vrijheid van samenwerken zonder lock-in effect.

Mogelijkheden bespreken?

Meer weten of met ons werken? Neem dan contact op met Niels.

Managing Partner

Niels Bovendeur

+31 (0) 152191650