Je hebt méér aan een ISO-gecertificeerd bureau

Niels Bovendeur

Wist je dat Alion gecertificeerd is voor kwaliteit en informatieveiligheid? In dit artikel lees je over de serieuze voordelen die dit biedt voor onze opdrachtgevers.

ISO: een normering voor kwaliteit en veiligheid

Als een digital agency een ISO 9001-certificering heeft, toont dat aan dat het zich bewezen actief inzet om diensten en producten van hoge kwaliteit te leveren. Een agency met een ISO 27001-certificering toont aan dat de eigen processen en resultaten voldoen aan de internationale norm voor beheersystemen voor informatiebeveiliging. Een agency met beide normeringen levert dus bewezen kwaliteit en veiligheid.

De combinatie van ISO 9001 en 27001

Deze combinatie is belangrijk voor opdrachtgevers in sectoren waar gevoelige informatie in het spel is, maar ook wanneer je als bedrijf op zoek bent naar een hoogwaardige en constante dienstverlening. Zoals bijvoorbeeld wanneer je een nieuwe website wilt laten bouwen. De combinatie van deze twee certificeringen geeft het vertrouwen, dat projecten van hoge kwaliteit zijn en dat gevoelige informatie veilig wordt behandeld.

Kwaliteit

De ISO 9001 normering heeft het doel om klanttevredenheid te verhogen. Hij wordt gebruikt om te beoordelen of er wordt voldaan aan eisen van klanten, wet- en regelgeving en de eisen van de organisatie zelf. De voordelen ervan voor opdrachtgevers:

 

Procesverbetering
Het ISO 9001-certificeringsproces vereist dat een agency de processen regelmatig herziet en verbetert, dat leidt tot een grotere efficiëntie, waardoor je als opdrachtgever op lagere kosten en snellere levertijden kunt rekenen.

 

Internationale erkenning
ISO 9001 is een internationaal erkende norm. Daardoor heb je, als je bijvoorbeeld vestigingen in meerdere landen hebt, meer vertrouwen. Het agency volgt dan de internationaal erkende principes voor kwaliteitsbeheer.

 

Verbeterde klanttevredenheid
Een 9001-certificering leidt over het algemeen tot een grotere klanttevredenheid. Dat komt door de duidelijke processen voor communicatie, probleemoplossing en feedback. Daarmee worden behoeften en verwachtingen van opdrachtgevers beter gediend, wat leidt tot sterkere en duurzamere relaties.

Mogelijkheden bespreken?

Meer weten of met ons werken? Neem dan contact op met Niels.

Managing Partner

Niels Bovendeur

+31 (0) 152191650