ISO: een normering voor kwaliteit en veiligheid

Als een digital agency een ISO 9001-certificering heeft, toont dat aan dat het zich bewezen actief inzet om diensten en producten van hoge kwaliteit te leveren. Een agency met een ISO 27001-certificering toont aan dat de eigen processen en resultaten voldoen aan de internationale norm voor beheersystemen voor informatiebeveiliging. Een agency met beide normeringen levert dus bewezen kwaliteit en veiligheid.

De combinatie van ISO 9001 en 27001

Deze combinatie is belangrijk voor opdrachtgevers in sectoren waar gevoelige informatie in het spel is, maar ook wanneer je als bedrijf op zoek bent naar een hoogwaardige en constante dienstverlening. Zoals bijvoorbeeld wanneer je een nieuwe website wilt laten bouwen. De combinatie van deze twee certificeringen geeft het vertrouwen, dat projecten van hoge kwaliteit zijn en dat gevoelige informatie veilig wordt behandeld.

Kwaliteit

De ISO 9001 normering heeft het doel om klanttevredenheid te verhogen. Hij wordt gebruikt om te beoordelen of er wordt voldaan aan eisen van klanten, wet- en regelgeving en de eisen van de organisatie zelf. De voordelen ervan voor opdrachtgevers:

 

Procesverbetering
Het ISO 9001-certificeringsproces vereist dat een agency de processen regelmatig herziet en verbetert, dat leidt tot een grotere efficiëntie, waardoor je als opdrachtgever op lagere kosten en snellere levertijden kunt rekenen.

 

Internationale erkenning
ISO 9001 is een internationaal erkende norm. Daardoor heb je, als je bijvoorbeeld vestigingen in meerdere landen hebt, meer vertrouwen. Het agency volgt dan de internationaal erkende principes voor kwaliteitsbeheer.

 

Verbeterde klanttevredenheid
Een 9001-certificering leidt over het algemeen tot een grotere klanttevredenheid. Dat komt door de duidelijke processen voor communicatie, probleemoplossing en feedback. Daarmee worden behoeften en verwachtingen van opdrachtgevers beter gediend, wat leidt tot sterkere en duurzamere relaties.

Veiligheid

ISO 27001 is de internationale norm voor beheersystemen voor informatiebeveiliging (ISMS). Dit zijn meest gehoorde redenen waarom opdrachtgevers eisen dat hun agency ISO 27001 gecertificeerd is:

 

Gegevensbescherming
ISO 27001 bepaalt het beheer en de bescherming van gevoelige informatie, zoals persoonsgegevens en financiële informatie. Dit geeft het vertrouwen dat informatie op een veilige en verantwoordelijke manier wordt behandeld.

 

Naleving
Veel industrieën en overheden hebben voorschriften voor gegevensbeveiliging. Een ISO 27001-certificering toont aan dat aan deze voorschriften wordt voldaan. Dit kan belangrijk zijn voor klanten die zelf ook weer aan deze voorschriften moeten voldoen. Het helpt om de eigen juridische en financiële risico's te verminderen.

 

Risicobeheer
De ISO 27001 normering vereist dat gecertificeerde organisaties regelmatig de risico's voor hun eigen informatiebeveiliging beoordelen en beheren. Dit kan datalekken en andere beveiligingsincidenten helpen voorkomen. Dat is dus goed voor je eigen bedrijf, maar vooral ook voor die van je klanten!

 

Reputatie
Last but not least: de reputatie van het eigen merk. Een datalek of beveiligingsincident kan negatieve gevolgen hebben voor de reputatie van een bedrijf. Een ISO 27001-certificering laat zien dat je agency proactief is in het beheren van informatiebeveiligingsrisico's en het beschermen van hun gevoelige informatie.

Voor marketeers

Als marketeer heeft het partneren met een ISO certified digital agency dus een aanzienlijke invloed hebben op het succes van je marketinginspanningen (zoals je campagnes en je website) maar óók de algemene reputatie van je bedrijf. Door te werken met een ISO-gecertificeerd digitale agency, zoals Alion, kunnen je projecten met de hoogste niveaus van kwaliteit en veiligheid worden opgeleverd.

Op zoek naar een ISO-certified digital agency?

Je hebt ons gevonden! Wil je meer weten over wat wij als gecertificeerd digitaal bureau kunnen betekenen voor jouw organisatie? Neem dan eens contact op met Niels of Robbert, ze kunnen je er alles over vertellen.

Niels Bovendeur

Niels Bovendeur

Creative partner

Robbert Vroegindeweij

Robbert Vroegindeweij

Managing Partner

Dit is ook interessant