De voordelen van Umbraco

Met het continue veranderende speelveld van het internet als belangrijkste communicatiemiddel, is het belangrijk dat de online aanwezigheid van je bedrijf ook continu verbetert.

Tim van Spronsen

Op het gebied van UX, functionaliteiten én content. Een krachtig Content Management System (CMS) helpt hierbij.

Want, hoe sneller je website verbetert, hoe relevanter je bent en hoe beter je gevonden wordt. Maar dan moet je website en je CMS dit wel aankunnen. Eén van de meest populaire CMS-en op dit moment is Umbraco. In dit artikel bespreken we waarom Umbraco de juiste keuze in een steeds veranderende omgeving, voor alle stakeholders.

Waarom Umbraco?

Umbraco is populair geworden dankzij zijn flexibiliteit en eenvoudige, gebruiksvriendelijke manier om content te beheren. Het is een open source CMS-systeem op basis van .NET dat is ontworpen om makkelijk te gebruiken door webmasters en eindgebruikers een snelle ervaring te bieden. Het systeem wordt geleverd met een intuïtieve drag-and-drop interface die het gemakkelijk maakt om veel verschillende types content te beheren, zoals afbeeldingen, video's, audio en teksten. Met Umbraco kunnen bedrijven hun website gemakkelijk aanpassen en bijwerken met nieuwe inhoud, zonder technische vaardigheden te hoeven bezitten.

Umbraco voor marketeers

Met Umbraco kunnen brand managers en marketeers hun werkzaamheden doeltreffender uitvoeren door meer tijd door te brengen met hun core business activiteiten in plaats van met het beheer van hun website. Er is geen hulp meer nodig van een dedicated technisch team of agency om de eigen website bij te werken of nieuwe content op te maken.

Daarnaast zijn eenvoudige integraties met andere platforms zoals social media en analytics tools mogelijk, wat betekent dat je als marketeer direct toegang hebt tot informatie over prestaties en interacties met je publiek op verschillende kanalen.

Umbraco voor webmasters

Voor webmasters is Umbraco ideaal omdat het systeem alle nodige functies biedt om websites efficiënt en effectief te beheren, waardoor ze hun tijd beter kunnen besteden, maar vooral ook met meer plezier werken. Want als het beheren van content eenvoudig is, is het leuker.

Het belangrijkste voordeel is dat het heel gemakkelijk is om met Umbraco te werken. Er is geen technische kennis of ervaring nodig om eenvoudige websites met Umbraco te maken, waardoor je als webmaster tijd bespaart. Bovendien maakt het systeem automatisch back-ups bij elke verandering die wordt gemaakt, waardoor je niet bang hoeft te zijn dat belangrijke data verloren gaat als er iets fout gaat. 

Met Umbraco kunnen tijdens het editen van een pagina eenvoudig toegankelijke templates en componenten gebruikt worden om de workflow nog beter te maken. Denk aan een set vaste componenten onderaan iedere blogpost, of een set voordelen op een product of vacaturepagina. Deze kunnen snel worden aangepast naar de behoeften of wensen van elke klant.

 

Umbraco voor bezoekers van je website

Uiteindelijk profiteren ook eindgebruikers enorm van Umbraco omdat ze mooie en functionele websites kunnen gebruiken met hoge prestaties op het gebied van UX, page speed en veiligheid. Zowel op mobiel als desktop gebruik. Bovendien biedt Umbraco geavanceerde zoekmogelijkheden waardoor bezoekers snel relevante informatie kunnen vinden.

Umbraco voor agencies

Webdesignbureaus zoals wij houden van Umbraco omdat het systeem ons in staat stel om  goede websites sneller op te leveren dan met alternatieve systemen.

De meeste websites die met Umbraco worden gemaakt, zijn SEO-vriendelijk, wat betekent dat ze goed scoren in Google. Dit resulteert in meer bezoekers op je website. Bovendien maken wij met Umbraco snellere websites met betere prestaties dan met andere CMS-oplossingen, wat leidt tot hogere conversieratio’s.

Dit zijn echter maar de basics. Wij verder en hebben op basis van Umbraco een modulair platform ontwikkeld. Daarmee zijn we in staat zijn om de meest voorkomende uitdagingen in recordtijd uit de grond te stampen. Zonder daarbij in te hoeven leveren op kwaliteit. Zo zijn onze projecten snel, voordelig en steeds weer beter!

 

Conclusie

Umbraco is de beste keuze als je op zoek bent naar continue ontwikkeling van je website: 

  • Het biedt marketeers en brand managers voordelen op het gebied van flexibiliteit en tijdbesparing
  • Het vergemakkelijkt het werk voor agencies: dat is voordeliger voor hun klanten
  • Het maakt het beheren van de content voor de webmaster makkelijk
  • Tenslotte stelt het eindgebruikers in staat om informatie sneller en betere te vinden dan websites

Mogelijkheden bespreken?

Meer weten of met ons werken? Neem dan contact op met Niels.

Managing Partner

Niels Bovendeur

+31 (0) 152191650