Met advertenties op social media bereik je meer mensen uit je doelgroep dan alleen je volgers. Maar hoe zorg je ervoor dat je impact maakt bij je doelgroep? We hebben de belangrijkste stappen voor impactvolle social media advertising voor je op een rijtje gezet:

De belangrijkste stappen op een rijtje:
 • Definieer de doelgroep
  Definieer je doelgroep door demografische gegevens, functies, branches, interesses, gedrag en andere belangrijke factoren te bepalen. Zo sluit je niet relevante bezoekers uit en kun je het campagnebudget zo effectief mogelijk inzetten.
    
 • Kies de juiste vorm
  Er zijn diverse advertentievormen en niet elke vorm werkt het beste voor het doel. Zo werkt een carousel-ad of beter voor conversiedoelen dan een single image ad.

 • Opvallende teksten en beelden
  Wees relevant maar zorg dat je wel opvalt tussen alle andere content. Laat je advertentie eruit springen maar vergeet niet je merkidentiteit. Een goede balans hierin kan lastig zijn, schakel daarom een bureau in als je hierover twijfelt.
 • Duidelijk CTA
  Je advertentie wekt verwachting én roept op tot actie. Deze roep tot actie (call for action, of CTA) moet de verwachting na de klik duidelijk uitleggen. Denk dus na: wat kan de doelgroep verwachten na het klikken op de advertentie? 

 • Campagnebudget
  Beslis hoeveel je wil besteden aan de campagne en stem hier een strategie op af die matcht met de doelen voor de campagne. Bij Alion maken we tijdens een campagnestrategie inzichtelijk wat er mogelijk is met het campagnebudget en wat het meest waardevolle medium, advertentievorm en invulling ervan is. 

 • Monitor en optimaliseer
  Beoordeel in het begin dagelijks de prestaties je campagne. Test met diverse uitingen en/of copy wat het beste werkt voor je doelgroep. Later stap je over op grotere intervallen, zoals een wekelijks checkup.

Adverteren op social media kan een waardevolle toevoeging zijn aan je marketing. Hiermee komt het halen van je marketingdoelen dichterbij. Door bovenstaande stappen mee te nemen in het proces ben je een stap dichterbij van het maken van impact met je social advertenties.

 

Met 20+ jaar ervaring in het bedenken, ontwerpen en produceren van digital advertising strategieën en materialen weten we bij Alion wat ervoor zorgt dat campagnes impact maken. Kan jouw merk ook een impactvolle campagne gebruiken? Neem contact met ons op.

Ook impact maken met social advertenties?

Opzoek naar een social media campagne met impact? Uiteraard kunnen de digital advertising experts van Alion je hiermee helpen. Zowel op het vlak van strategie, creatie als productie!

Niels Bovendeur

Niels Bovendeur

Creative partner

Dit is ook interessant