Alion | Video & Animatie

video & animatie

Zet iets moois in beweging.

Video is een onmisbaar deel van je marketingstrategie. Video maakt complexe materie begrijpelijk. Video is doeltreffend en persoonlijk. Video verbindt jouw merk met je doelgroep.

Welke video past er bij jouw doelstelling?

Met ons team van ervaren copywriters, illustrators en motion designers brengen we je verhaal tot leven. Dat kan resulteren in diverse soorten video's: van een eenvoudige infographic of uitleganimatie tot een interactieve animatie of gepersonaliseerde video. We verzorgen het hele proces, van concept tot productie.

Video of animatie?

Welke soort video past er bij jouw doelstelling? Voor het uitleggen van een dienst of proces kun je denken aan een uitleganimatie (ook wel explainer of explanimation genoemd). Gaat het om het presenteren van je merk of product? Dan is een live-action video misschien geschikter, bijvoorbeeld als commercial, of als korte social video. Leg ons je doelstelling eens voor, we adviseren je graag over de vorm die past bij je merk, je doelgoep en je doelstelling.

 

Data driven

Wil je de kijker écht iets unieks tonen? Dan roepen we onze techneuten erbij. Door video's of animaties te koppelen aan klantdata kunnen we deze interactief en hyper-relevant maken.

Neem contact op

Onze diensten

Script

Op basis van je doelstelling en doelgroep schrijven wij een krachtig script. Of het nu voor consumenten, b2b of healthcare professionals is. Wij zetten de (juiste) toon.

Sterk verhaal!

Dat wordt 't zeker. En bondig ook. Korte, menselijke zinnen. Zo houden we de aandacht van de kijker. En wil je je video internationaal inzetten? Dan vertalen we het script in elke gewenste taal.

Storyboarding

Een storyboard doet uitspraak over het beeld dat hoort bij de betreffende tekst uit het script. Het leest als een stripverhaal en bepaalt inhoud, vormgeving, animaties en transities.

Lees verder

Het productieproces van video's en animaties is arbeidsintensief. Daarom visualiseren we in een zo vroeg mogelijk stadium het script in een storyboard, zodat aanpassingen nog eenvoudig mogelijk zijn.

Artwork & motion

Alion verzorgt illustraties binnen de geldende richtlijnen of conform aangeleverde briefings maar adviseert ook zelf over stijl en vormgeving. 

Lees verder

Na opname van de voiceover wordt het artwork geanimeerd en getimed zodat de bewegingen soepel aansluiten op de tekst en/of muziek.

De animatie wordt opgeleverd als videobestand naar wens en is direct gereed voor gebruik op alle digitale kanalen zoals de eigen website, YouTube, Vimeo etc. De animatie kan zonodig worden voorzien van ondertiteling, zodat de animatie ook zonder geluid te begrijpen is.

Sounddesign

Pakkende voice-over? Muziek erbij? Geluidseffecten? We adviseren je graag over de beste soundtrack voor jouw boodschap en jouw doelgroep.

Klinkt goed!

Een goede match van beeld en geluid is belangrijk voor de impact van je video, dus ja, daar besteden we graag aandacht aan. Door stockmateriaal te zoeken, maar ook door muziek en SFX op maat te produceren.

Alion animation process

veelgestelde vragen

Wat kost een animatie?

Voor animaties werken we met een drietal pakketten, elk met eigen specificaties en tarieven. Hiermee kun je snel een beeld vormen van wat je nodig hebt. We adviseren je graag welk pakket het beste bij je past! Neem even contact op met Niels ([email protected] / 015-2191651).

Meer informatie?

Heb je vragen, of wil je advies op maat voor jouw organisatie? Neem gerust even contact op!