Alion | Video & Animatie

video & animatie

Zet iets moois in beweging.

Video is een onmisbaar deel van je marketingstrategie. Video maakt complexe materie begrijpelijk. Video is doeltreffend en persoonlijk. Video verbindt jouw merk met je doelgroep.

Welke video past er bij jouw doelstelling?

Met ons team van ervaren copywriters, illustrators en motion designers brengen we je verhaal tot leven. Dat kan resulteren in diverse soorten video's: van een eenvoudige infographic of uitleganimatie tot een interactieve animatie of gepersonaliseerde video. We verzorgen het hele proces, van concept tot productie.

Video of animatie?
Welke soort video past er bij jouw doelstelling? Voor het uitleggen van een dienst of proces kun je denken aan een uitleganimatie (ook wel explainer of explanimation genoemd). Gaat het om het presenteren van je merk of product? Dan is een live-action video misschien geschikter, bijvoorbeeld als commercial, of als korte social video. Leg ons je doelstelling eens voor, we adviseren je graag over de vorm die past bij je merk, je doelgoep en je doelstelling.

Data driven
Wil je de kijker écht iets unieks tonen? Dan roepen we onze techneuten erbij. Door video's of animaties te koppelen aan klantdata kunnen we deze interactief en hyper-relevant maken.

Neem contact op

Onze diensten

Script

Op basis van je doelstelling en doelgroep schrijven wij een krachtig script. Of het nu voor consumenten, b2b of healthcare professionals is. Wij zetten de (juiste) toon.

Sterk verhaal!

Dat wordt 't zeker. En bondig ook. Korte, menselijke zinnen. Zo houden we de aandacht van de kijker. En wil je je video internationaal inzetten? Dan vertalen we het script in elke gewenste taal.

Storyboarding

Een storyboard doet uitspraak over het beeld dat hoort bij de betreffende tekst uit het script. Het leest als een stripverhaal en bepaalt inhoud, vormgeving, animaties en transities.

Lees verder

Het productieproces van video's en animaties is arbeidsintensief. Daarom visualiseren we in een zo vroeg mogelijk stadium het script in een storyboard, zodat aanpassingen nog eenvoudig mogelijk zijn.

Artwork & motion

Alion verzorgt illustraties binnen de geldende richtlijnen of conform aangeleverde briefings maar adviseert ook zelf over stijl en vormgeving. 

Lees verder

Na opname van de voiceover wordt het artwork geanimeerd en getimed zodat de bewegingen soepel aansluiten op de tekst en/of muziek.

De animatie wordt opgeleverd als videobestand naar wens en is direct gereed voor gebruik op alle digitale kanalen zoals de eigen website, YouTube, Vimeo etc. De animatie kan zonodig worden voorzien van ondertiteling, zodat de animatie ook zonder geluid te begrijpen is.

Sounddesign

Pakkende voice-over? Muziek erbij? Geluidseffecten? We adviseren je graag over de beste soundtrack voor jouw boodschap en jouw doelgroep.

Klinkt goed!

Een goede match van beeld en geluid is belangrijk voor de impact van je video, dus ja, daar besteden we graag aandacht aan. Door stockmateriaal te zoeken, maar ook door muziek en SFX op maat te produceren.

Alion animation process

veelgestelde vragen

Hoe lang duurt het om een animatie te maken?

Dit is afhankelijk van een heel aantal factoren, zoals de lengte van het script, de details in de animatie, jouw tijd om ons van feedback te voorzien, enz. Ga in ieder geval uit van minimaal 3 weken.

Wat hebben jullie van mij nodig om van start te kunnen?

Het kan zijn dat je zelf al een script hebt, dan is dit een goed startpunt. Anders horen we graag wat je zou willen vertellen en aan wie. Daarnaast is het handig om je huisstijlelementen te hebben zodat we zeker weten dat de animatie straks naadloos aansluit op de identiteit van je merk.

Hoe ziet het proces er uit bij het maken van een animatie?

Aan de hand van jouw briefing, schrijven we een script. Hier houden we rekening met de doelgroep, de plek waar de video te zien is en je doelstellingen voor de animatie. Wanneer je denkt dat we een sterk verhaal hebben staan, vertalen we het script naar een storyboard en doen we een voorstel voor het artwork en de voice over. Helemaal tevreden? We laten je script opnemen door de voice over en beginnen ondertussen zelf aan het uitwerken van alle scenes in de gewenste stijl. Hierna animeren we alle scenes, zetten we de stem eronder en timen we het geheel zodat het hele filmpje goed loopt. Nadat er een leuk deuntje onder gezet is en de editing helemaal rond is, leveren we het filmpje in ieder gewenst formaat bij je op, zodat je deze overal kunt inzetten.

Wat kost een animatie?

Een animatie begint bij 5000 euro maar dit zegt je natuurlijk nog vrij weinig. Stuur ons een mailtje en dan komen we heel snel bij je terug met een vrijblijvende offerte, beloofd!

Leveren jullie ook een voice over?

Wij werken voor de voice over samen met Voice Booking. Voordat we het script laten opnemen, geven we je een advies voor een aantal stemmen. Wanneer je een keuze gemaakt hebt, briefen en begeleiden wij Voice Booking voor de perfecte opname!

Meer informatie?

Heb je vragen, of wil je advies op maat voor jouw organisatie? Neem gerust even contact op!