Feed management for advertising

Er kunnen er veel redenen zijn om de inhoud van een creative asset zoals een banner - zonder tussenkomst van de ontwerper - te willen aanpassen. Denk aan een banner: die bevat informatie die vaak wisselt en vooraf onbekend is. Zoals actuele tarieven, specifieke teksten, producten, een special. Of een creative asset die in meerdere taal-, tekst- en/of beeldvarianten moet bestaan, bijvoorbeeld om meerdere producten, locaties of diensten in hetzelfde stramien te presenteren. Of die in meerdere versies ingezet wordt, bijvoorbeeld voor A/B testing

 

Met de Feed Manager van Alion is het aanpassen van de inhoud van creative assets zoals advertising voor social en banner(sets) eenvoudig. Zo is het mogelijk om realtime teksten, afbeeldingen, kleuren, knoppen etc. aan te passen waarbij de resultaten direct zichtbaar zijn. Via de inzichtelijke interface wordt de data (de data feed) beheerd die gekoppeld is aan de banner.

De belangrijkste voordelen

Zelf doen!

Met de Alion Feed Manager pas je zelf de inhoud van je uitingen aan, dus zonder tussenkomst van je ontwerpbureau. Dat scheelt tijd en geld.

Veilig

Voer centraal en veilig het beheer over de inhoud met user management.

Alle platformen

De assets uit de Feed Managers hebben een vlekkeloze integratie met DV360 en Studio.

Lees meer over DV360
Integratie met ad servers en netwerken

Assets voorzien van een dynamische feed worden ‘as usual’ opgeleverd, deze kunnen op iedere gangbare adserver worden ingezet. De resulterende banners hoeven dus niet extern gehost te worden, uitsluitend de datafeed en media die in de banners worden toegepast staat extern gehost. Indien gewenst kan Alion echter de hosting van banners verzorgen.

 

Alion is daarnaast ervaren in het verwerken van DV360 XML feeds uit Studio. De Feed Manager kan gekoppeld zodat de gebruiksvriendelijke UI van de feed manager te gebruiken is.

Geavanceerde opties

Desgewenst kunnen interessante workflow-opties aan het systeem worden toegevoegd zoals het inplannen en geautomatiseerd laten beoordelen van de inhoud alvorens een release wordt gedaan.

 

Stel, het is gewenst om een suggestie voor de inhoud van de banner te laten aanmaken door persoon A, waarna persoon B een mail ontvangt met een preview, die het voorstel vervolgens goedkeurt en klaarzet om morgenochtend om 6:00 actief te worden. Met de Alion Feed Manager is dit mogelijk.

Meer weten?

Neem contact op met onze accountmanagers als je meer wilt weten. Zij helpen je graag!

Onze oplossingen