Design

UX Review

Helder advies

Bij Alion zien we dat een website of applicatie steeds beter bijdraagt aan de doelstellingen als het continu wordt verbeterd. Maar hoe bepaal je welke verbeteringen er zijn en met wélke moet je beginnen?

 

Een UX review van Alion geeft hier het antwoord op. Een UX Review is een adviesrapport, geschreven vanuit de doelgroep, voorzien van heldere verbeterkansen.

Welk probleem lost een UX Review op?

Een UX review is een kritische analyse van de totale gebruikerservaring. Dat gaat zowel over vormgeving als techniek. De doelgroep(en) en eindgebruiker(s) van de website of applicatie staan hierbij centraal. Dat is de partij die uiteindelijk het effect van de website of applicatie bepaalt.

 

Een UX Review lost over het algemeen twee belangrijke problemen op die we regelmatig tegenkomen bij een project.

 

Bevestiging

Soms is er onzekerheid over een bestaande website of applicatie. Zelfs terwijl deze nog in ontwikkeling is door een andere partij. In dat geval helpt een UX Review van Alion om helderheid te scheppen en de juiste vervolgstappen te adviseren.

 

Buikpijn benoemen

Soms haalt een website of applicatie de verwachte resultaten of doelen niet. Maar het is lastig om hier de oorzaken van te vinden. Door het project van alle kanten te beoordelen, helpt de UX Review van Alion als advies voor verbetering. Zo is je project weer snel op het juiste pad.

Een UX Review van Alion is een adviesrapport geschreven vanuit de doelgroep, voorzien van heldere verbeterkansen.

De onderdelen van een UX Review

De UX Review Alion kent een analytische benadering. Door de website of applicatie op een gestandaardiseerde manier te onderzoeken leggen we stap voor stap de mogelijke verbeterpunten bloot. Na de grondige analyse worden conclusies getrokken en aanbevelingen voor verbeteringen en vervolgstappen gedaan.

 

De UX en UI designers van Alion analyseren alle aspecten van de website of applicatie aan de hand van hun expertise, interviews met de doelgroep en trends in de markt. De volgende onderdelen zijn standaard onderdeel van de UX Review van Alion:

 • Userflows en gebruikerswensen
 • Huidige bezoekers (devices en gedrag)
 • Toegankelijkheid
 • Gebruiksvriendelijkheid
 • Vormgeving
 • Inhoud
 • Technische specificaties
 • Zoekmachineoptimalisatie / SEO

Proces

Om te starten zijn de volgende voorbereidingen nodig:

 • Een Product Owner die inhoudelijk over project kan informeren
 • Analytics rapporten en (in overleg) toegang tot relevante systemen
 • Samen maken we een planning voor de interviews vooraf én een presentatie achteraf

Planning en kosten

Onze UX Review kent een tarief vanaf € 1.750,- ex BTW. Het tarief is afhankelijk van de complexiteit van de website of applicatie waarop de review wordt uitgevoerd. De gemiddelde doorlooptijd is ongeveer 1 week, maar kan wat langer zijn voor complexere opdrachten.

Resultaten en referenties

Alion voert regelmatig een UX Review uit voor haar klanten. Het vormt vaak de start van een vruchtbare  en duurzame samenwerking. Klanten van Alion waarbij de UX Review voor verbetering heeft gezorgd zijn o.a. Primaned, Rolloos, SOBI en Footy.

 

Wil je meer weten? Lees dan verder over dit onderwerp in de blogpost die onze UX Designer Tim van Spronsen heeft geschreven: 10 signalen dat je site aan vernieuwing toe is (en je sales mist)

Direct duidelijkheid?

Neem contact op met Daan of Kezia om de mogelijkheden voor een UX Review te bespreken. Verwacht een helder voorstel waarin we onze aanpak, tarieven en planning met je delen.

Neem contact op
Daan Verberne

Daan Verberne

Sales & Account Director

Kezia Sieters-Jansen

Kezia Sieters-Jansen

Accountmanager

Onze diensten