Met animatie komt je boodschap beter aan!

Als marketeer of ondernemer weet je hoe belangrijk het is om je boodschap duidelijk en effectief over te brengen. Maar met zoveel lawaai op de markt, en zoveel te vertellen, kan het een uitdaging zijn om de aandacht van je publiek te trekken en ze betrokken te houden.

Dat is waar onze uitleganimaties van pas komen. We maken hoogwaardige geanimeerde animatievideo's (of explainer animations) voor je merk waarmee we de boodschap op een boeiende manier overbrengen. Ons team van ervaren schrijvers, illustratoren en animatoren werken nauw met je samen om de doelgroep je boodschap te laten begrijpen en onthouden.

 

Overtuigd? Leuk! Maak een afspraak of vraag direct een offerte aan.

Uitleganimaties van Alion zijn altijd...

Kort en krachtig

soms is 30 seconden al genoeg om je boodschap te presenteren

Pakkend

Dat is belangrijk want aandacht is zeldzaam

Deelbaar

Bewegende beelden zijn leuk én makkelijk om te delen op social media

Een goede uitleganimatie? Vraag een offerte aan

Met een uitleganimatie van Alion maak het onderscheid met je concurrentie en breng je je boodschap over op een manier die zowel effectief als leuk is. Neem vandaag nog contact met ons op voor meer informatie, of om direct het startsein te geven voor het maken van een overtuigende uitleganimatie.

Niels Bovendeur

Niels Bovendeur

Creative partner

Hou de aandacht vast!

Aandacht is zeldzaam, verwachtingen zijn hoog. In een uitleganimatie kunnen we je informatie zó aantrekkelijk presenteren dat je de aandacht van je gebruiker trekt en vasthoudt. Een uitleganimatie van 30 seconden kan genoeg zijn om je oplossing overtuigend te presenteren. Dat bespaart veel tekst en uitleg!

 

Het gebruik van je product in kaart brengen, een visuele bijsluiter, een persoonlijke boodschap voor duizenden kijkers? Wij bedenken een passend concept. Op basis van je boodschap en doelgroep schrijven wij een krachtig script voor de uitleganimatie dat we meteen visualiseren in een storyboard. Of het nu voor consumenten, b2b of healthcare professionals is. Wij zetten de (juiste) toon.

Relevante Cases

“Alion heeft ons binnen een week voorzien van een juweel van een animatie. Kwalitatief, snel en ongelofelijk flexibel, zo zou ik de mannen van Alion omschrijven. Ook gewoon zeer leuk gasten!”

Rutger Fokke

Online Marketeer, TMG

Een goede match van beeld en geluid

Sterk verhaal he! Dat wordt 't zeker. En bondig ook. Korte, menselijke zinnen. Zo houden we de aandacht van de kijker. En wil je je video internationaal inzetten? Dan vertalen we het script van de uitleganimatie in elke gewenste taal.

 

Het verhaal komt tot leven met onze motion designers en illustrators die jouw tone of voice feilloos om weten te zetten in een sterk stukje character design en motion graphics.

 

Liever echte beelden in de uitleganimatie? Samen met onze video partners ontwikkelen we prerolls, gepersonaliseerde video's, instructiefilms en combineren we zelfs video met animatie.

 

Pakkende voice-over? Muziek erbij? Geluidseffecten? We adviseren, en editen de beste soundtracks voor jouw boodschap en jouw doelgroep. Een goede match van beeld en geluid is belangrijk voor de impact van je uitleganimatie, dus ja, daar besteden we graag aandacht aan. Door stockmateriaal te zoeken, maar ook door muziek en sound effects op maat te produceren.

 

Overtuigd? Leuk! Maak een afspraak of vraag direct een offerte aan.

Zo maken we een uitleganimatie

1. Story

We vertalen de briefing, eisen en wensen naar een overtuigend verhaal. Dit dient als script voor de voiceover en als leidraad voor het storyboard. Het schrijven van een goed script is vakwerk, daarom besteden we hier altijd veel aandacht aan.

2. Artwork

Het verhaal wordt omgezet in afzonderlijke schermen voorzien van teksten, dit is het storyboard. Het lijkt een beetje op een soort stripverhaal. Het geeft aan wat er wanneer en op welke manier in beeld komt. Op basis van dit storyboard, de huisstijl en andere wensen maken onze illustratoren het artwork.

3. Audio

We selecteren een aantal geschikte stemmen en evt. muziek voor de voiceover en achtergrondmuziek die onder de uitleganimatie wordt gemonteerd. Door bewegende elementen te voorzien van subtiele geluidseffecten kunnen we de betrokkenheid van de kijker vergroten.

4. Motion

Hier komt alles samen: het verhaal, het artwork, de audio. Onze animatoren brengen het geheel tot leven in een overtuigende uitleganimatie. De animatie wordt altijd in een zo hoog mogelijke kwaliteit opgeleverd, klaar voor gebruik op YouTube, Facebook en andere social media.

Maak complexe materie helder

Met onze uitleganimaties kun je dus op een boeiende manier contact maken met je publiek. Of je nu je conversie wilt verhogen, een complex product of dienst wilt uitleggen of gewoon de naamsbekendheid van je merk wilt vergroten, onze animaties helpen om doelen bereiken.

 

Overtuigd? Leuk! Maak een afspraak of vraag direct een offerte aan.

Wat is een uitleganimatie?

Hoe helpt een uitleganimatie mijn doel bereiken?

Hoe start ik met een uitleganimatie?

Hoe lang duurt het maken van een uitleganimatie?

Wat kost een uitleganimatie?

Waarom kies je Alion voor een uitleganimatie?

Ik wil graag een offerte!

Relevante artikelen

Onze diensten