Uitleganimaties van Alion zijn altijd...

Kort en krachtig

soms is 30 seconden al genoeg om je boodschap te presenteren

Pakkend

Dat is belangrijk want aandacht is zeldzaam

Deelbaar

Bewegende beelden zijn leuk én makkelijk om te delen op social media

Maak complexe materie helder

Video en animatie zijn onmisbare onderdelen in je marketingstrategie. Uitleganimaties, of animated explainer video's, maken complexe materie begrijpelijk en zijn doeltreffend en persoonlijk. Animatie verbindt jouw merk met je doelgroep.

Aandacht vasthouden

Aandacht is zeldzaam, verwachtingen zijn hoog. In een uitleganimatie kunnen we je informatie zó aantrekkelijk presenteren dat je de aandacht van je gebruiker trekt en vasthoudt. Een uitleganimatie van 30 seconden kan genoeg zijn om je oplossing overtuigend te presenteren. Dat bespaart veel tekst en uitleg!

 

Het gebruik van je product in kaart brengen, een visuele bijsluiter, een persoonlijke boodschap voor duizenden kijkers? Wij bedenken een passend concept.

 

Op basis van je boodschap en doelgroep schrijven wij een krachtig script voor de uitleganimatie dat we meteen visualiseren in een storyboard. Of het nu voor consumenten, b2b of healthcare professionals is. Wij zetten de (juiste) toon.

Een goede match van beeld en geluid

Sterk verhaal he! Dat wordt 't zeker. En bondig ook. Korte, menselijke zinnen. Zo houden we de aandacht van de kijker. En wil je je video internationaal inzetten? Dan vertalen we het script van de uitleganimatie in elke gewenste taal.

 

Het verhaal komt tot leven met onze motion designers en illustrators die jouw tone of voice feilloos om weten te zetten in een sterk stukje character design en motion graphics.

 

Liever echte beelden in de uitleganimatie? Samen met onze video partners ontwikkelen we prerolls, gepersonaliseerde video's, instructiefilms en combineren we zelfs video met animatie.

 

Pakkende voice-over? Muziek erbij? Geluidseffecten? We adviseren, en editen de beste soundtracks voor jouw boodschap en jouw doelgroep. Een goede match van beeld en geluid is belangrijk voor de impact van je uitleganimatie, dus ja, daar besteden we graag aandacht aan. Door stockmateriaal te zoeken, maar ook door muziek en sound effects op maat te produceren.

Relevante Cases

“Alion heeft ons binnen een week voorzien van een juweel van een animatie. Kwalitatief, snel en ongelofelijk flexibel, zo zou ik de mannen van Alion omschrijven. Ook gewoon zeer leuk gasten!”

Rutger Fokke

Online Marketeer, TMG

Zo maken we een uitleganimatie

Story

Van inhoud naar script

We vertalen de briefing, eisen en wensen naar een overtuigend verhaal. Dit dient als script voor de voiceover en als leidraad voor het storyboard.

 

Het schrijven van een goed script is vakwerk, daarom besteden we hier altijd veel aandacht aan.

Art

Storyboard en illustraties

Het verhaal wordt omgezet in afzonderlijke schermen voorzien van teksten, dit is het storyboard. Het lijkt een beetje op een soort stripverhaal. Het geeft aan wat er wanneer en op welke manier in beeld komt.

 

Op basis van dit storyboard, de huisstijl en andere wensen maken onze illustratoren het artwork.

Audio

Voiceover, muziek en sounddesign

We selecteren een aantal geschikte stemmen en evt. muziek voor de voiceover en achtergrondmuziek die onder de uitleganimatie wordt gemonteerd.

 

Door bewegende elementen te voorzien van subtiele geluidseffecten kunnen we de betrokkenheid van de kijker vergroten.

Motion

De laatste stap

Hier komt alles samen: het verhaal, het artwork, de audio. Onze animatoren brengen het geheel tot leven in een overtuigende uitleganimatie.

 

De animatie wordt altijd in een zo hoog mogelijke kwaliteit opgeleverd, klaar voor gebruik op YouTube, Facebook en andere social media.

Wanneer een uitleganimatie gebruiken?

Wanneer gebruik je wel of geen uitleganimatie? Dat is een vraag die we vaak krijgen. Een uitleganimatie is een goed idee als je één of meerdere van onderstaande punten herkent:

  • het verhaal van mijn merk / product / bijsluiter is ingewikkeld om consistent te vertellen
  • Het zou mijn presentatie veel overtuigender maken als ik er een filmpje in heb
  • Ik heb / mijn helpdesk heeft hulp nodig om de instructie goed uit te kunnen leggen
  • Mijn doelgroep verwacht dat ik minimaal een uitlegfilmpje kan leveren voor mijn product / dienst / instructie etc.
  • De aandacht van mijn doelgroep is tegenwoordig minimaal, hoe breng ik mijn ingewikkelde verhaal dan toch goed over?

Herken je hier iets van? Neem dan vooral contact, we helpen je graag verder! Lees ook eens over de 5 redenen om een animatie in te zetten voor in je campagnestrategie.

Ontvang onze tips over uitleganimaties als whitepaper

Verleid klanten met de beste uitleganimatie die je maar kunt bedenken! In dit whitepaper lees je hoe je dat aanpakt. Het bevat onze 6 belangrijkste tips voor een goede uitleganimatie.

Je geeft ons toestemming om je gegevens te mogen gebruiken om contact met je op te nemen nav deze whitepaper. We verstrekken je gegevens nooit aan derden.

Wat is een uitleganimatie?

Hoe helpt een uitleganimatie mijn doel bereiken?

Hoe start ik met een uitleganimatie?

Hoe lang duurt het maken van een uitleganimatie?

Wat kost een uitleganimatie?

Waarom kies je Alion voor een uitleganimatie?

Ik wil graag een offerte!

Zin in een geanimeerd gesprek?

Zoek niet verder! Neem contact op met onze accountmanagers. Zij helpen je graag en goed, bijv. met een inschatting van de kosten en planning van je project.

Kezia Sieters-Jansen

Kezia Sieters-Jansen

Accountmanager

Niels Bovendeur

Niels Bovendeur

Managing partner

Onze diensten

Relevante artikelen