Levende collectie van componenten

Een design system is een levende collectie van componenten die continu wordt geoptimaliseerd en zowel door ontwerpers als ontwikkelaars gebruikt kan worden. Het brengt huisstijl en interactie ontwerp samen op één plek; in ontwerp én in code. Zo hoeven vaste componenten zoals knoppen of invulvelden niet steeds opnieuw bedacht en gemaakt te worden, maar kunnen ze direct geïmplementeerd worden.

Onderscheiden met een sterk branding design

Voordat we te werk gaan met een design system, wordt het branding design vastgelegd in een brand guide. Een branding design is het basis design van jouw merk. De belangrijkste merkelementen voor een branding design zijn het logo, het kleurenschema, typografie en specifieke merkcomponenten die herkenbaar zijn voor jouw doelgroep om jouw merk te herkennen en om je zo te onderscheiden van concurrenten.

 

Een sterk branding design gaat verder dan een logo design en afspraken over het kleurenschema en de typografie. Merkbeleving is even belangrijk en zorgt ervoor dat jouw (potentiële) klanten zich binden aan je bedrijf. Bij Alion ontwerpen we jouw branding design op een manier dat het jouw doelgroep raakt, er interactie ontstaat waar uiteindelijk conversies uit voortkomen.

 

Als je nog meer wilt weten over design systems, kunnen we van harte onze blogpost over Design Systems aanraden.

Meer weten?

Neem contact op met onze accountmanagers als je meer wilt weten. Zij helpen je graag!

Kezia Sieters-Jansen

Kezia Sieters-Jansen

Accountmanager

Niels Bovendeur

Niels Bovendeur

Managing Director

Onze diensten