Alion | Design & Development

design & development

Een ode aan je doelgroep.

Wij bouwen digitale ervaringen die werken. Of je het nu app, site, tool, platform of campagne noemt: we combineren relevant design en robuuste techniek om jouw doelen te bereiken.

Alle expertise is in huis. Geen outsourcing, geen freelancers. Een écht team van ervaren digital natives met volledige aandacht voor jouw doelen en doelgroep.

Groei begint met aandacht

Veel merken vragen zich af hoe zij de aandacht van hun doelgroep kunnen krijgen.
Wij draaien die vraag liever om. Hoe kun je je doelgroep aandacht geven?

Je doelgroep is opgegroeid met internet, mobiele apparaten en een overvloed aan informatie. Hoe mensen je merk beleven, wordt bepaald door de kwaliteit van je touchpoints. Daarom staat de gebruiker voorop als wij digitale producten ontwerpen en ontwikkelen.

Het resultaat telt
Een (digitaal) project moet je businessdoelen helpen behalen. We combineren daarom een strategische blik met een pragmatische aanpak. Het ontwerp moet een perfecte ervaring bieden voor de eindgebruiker, maar ook bijdragen aan je positionering en merkwaarden.

Omdat het resultaat telt, blijven we na livegang de resultaten monitoren en adviseren we actief over verbeteringen.

Neem contact op

Onze diensten

Identiteit

Digitale innovatie kan vragen om vernieuwing van je totale uitstraling. Wij optimaliseren met liefde je huisstijl door middel van een strategische kijk op je identiteit en doelgroep. 

Alleen digitaal?

Zeker niet :-) Digitaal staat centraal bij wat we doen. Maar we ontwikkelen huisstijlen voor algemeen gebruik. We toetsen ze daarom zowel aan digitale middelen (bijv. app of website) als aan offline elementen, zoals een advertentie of brochure. De resultaten (logo, kleur, typografie, vormtaal) leggen we vast in een huisstijldocument.

UX Design

We verdiepen ons in je merk en je doelgroep en vertalen strategie en identiteit naar een digitale oplossing waaruit liefde voor je doelgroep blijkt.

Liefde?

Liefde! Een digitaal project is de uitgelezen kans voor je merk om verbinding met je doelgroep te maken. Om de gebruiker te ontzorgen, aandacht te geven en je merkkwaliteit te laten ervaren. Groei begint met aandacht!

Development

Een mix van open source platformen, clouddiensten en maatwerk. We adviseren over de samenstelling die voor jouw project het beste werkt.

Vertel me meer!

We adviseren je altijd over de beste technische aanpak. Het digitale vakgebied is continu in beweging en wij bewegen mee! Het ene project vraagt om conventies, het andere om spannende innovaties. Die keuze maken we samen. Met jouw kennis van de markt en doelgroep en onze expertise in digitaal. 

Agile

De best passende aanpak varieert van project tot project. Scrum, Kanban, de good old watervalmethode of een tussenvorm?

We adviseren je graag!

Als een team van ongeveer 6 personen structureel aan je project kan werken, is Scrum geweldig. Voor kleinere projecten, of voor projecten zonder 'echte' product owner, zijn er betere vormen. Wij zijn in elk geval lenig genoeg om de aanpak af te stemmen op jouw mogelijkheden en behoeften :-)

Hosting & beheer

We bouwen, hosten en beheren je applicatie. Op supersnelle, redundante hosting. Volgens beproefd standaardrecept, of als maatwerk.

Is het ook veilig?

Zeker, daar gaan we ver in. Onze infra wordt beheerd door KPN en bevindt zich fysiek in Nederland. Met een drievoudige ISO-certificering (ISO 20000, ISO 9001 en ISO 27001), een ISAE-3402 type II-accreditatie en PCI-DSS en ISO 14001 compliant datacenters kunnen we voldoen aan strenge eisen van o.a. financiële dienstverleners en farmaceutische bedrijven.

Alion development and design responsive tablet
Alion development and design responsive iphone
Alion development and design responsive phone
Alion development and design responsive ipad

veelgestelde vragen

Hoe snel kunnen jullie aan de slag?

We helpen je graag zo snel mogelijk, zowel met kleine als met grote projecten. In onze planning proberen we daar ook altijd rekening mee te houden, door capaciteit beschikbaar te houden die we last-minute kunnen invullen. Normaal gesproken is het daardoor geen probleem om binnen enkele dagen na een briefing de eerste werkzaamheden te verrichten. Het verdere verloop is natuurlijk afhankelijk van de projectgrootte. We geven je in het offertestadium een indicatie van de verwachte doorlooptijd.

Kan ik een richtprijs ontvangen voor mijn project?

Jazeker! Leg ons je wensen of briefing voor, dan zorgen wij voor een vrijblijvend voorstel, met in elk geval een plan van aanpak en een kostenindicatie. Je kunt contact opnemen met [email protected].

Met welke technieken werken jullie?

Hoewel de ontwikkelingen op technisch vlak sneller gaan dan we in deze tekst kunnen bijhouden, kunnen we wel een tipje van de sluier oplichten en enkele frameworks noemen waarmee we graag werken. Onze front-end developers houden erg van React, Vue en Angular. Maatwerk back-ends, API's en services bouwen we over het algemeen in ASP.NET of .NET Core. Is een CMS gewenst? Dan werken we graag met Umbraco, maar we kunnen ook overweg met Wordpress. Over het algemeen geldt dat we altijd adviseren over de beste techniek voor het realiseren van je project. Ook hier geldt: het ene project vraagt om conventies, het andere om spannende innovaties.

Meer weten?

Heb je vragen of wil je advies op maat voor jouw organisatie? Neem gerust even contact op!