Identiteit

Allereerst hebben we de klantreis een eigen gezicht gegeven, door hiervoor een visuele stijl te ontwikkelen. Onze illustrators en designers kregen carte blanche van Van Mierlo en bedachten een modulair logo dat de hele klantreis representeert, maar ook elke stap uit de reis. Zo kreeg elke fase uit het koop- en bouwproces ook een eigen logo, dat apart gebruikt kan worden in communicatie tijdens de samenwerking tussen Van Mierlo en haar klanten.

Illustraties

In een speelse stijl, aansluitend bij de huisstijl van Van Mierlo, zijn vervolgens diverse scenario's uit het bouw- en koopproces geillustreerd. Die illustraties vormen de basis voor diverse uitingen (bijv. een infographic). De combinatie van lijntekeningen en een beperkt kleurenpalet resulteert in een vrolijke, moderne stijl waar potentiële kopers zich mee identificeren.

Animatie

De grootste uitdaging was het beschrijven van het volledige koop- en bouwproces, zonder langdradig te worden. De stappen moesten bovendien los van elkaar ingezet kunnen worden, dit had grote invloed op de manier van vertellen. In de animatie wordt ieder scherm 'opgebouwd' door de verschillende elementen in elkaar te schuiven en in beeld te laten vallen. Het resultaat is een heldere en vrolijke visualisatie van het proces, opgedeeld in zeven stappen.

“Met deze klantreisanimatie krijgt onze klant meer inzicht in wat hem te wachten staat. Alion heeft ons geholpen om deze reis helder en laagdrempelig te visualiseren. We zijn blij met de interactieve, creatieve samenwerking met Alion en trots op het resultaat!”

Renate Schultz-Zuidgeest

Van Mierlo

Meer weten?

Spreekt het bovenstaande proces je aan en wil je ons ook een ontwerpuitdaging voorleggen? Neem dan contact op met Niels.

Niels Bovendeur

Niels Bovendeur

Creative partner

Dit is ook interessant