SNS Monnie

SNS Monnie is een paars nijlpaard met een neusje voor geldzaken. Monnie leeft in de kinderkamer en toont het saldo van de SNS betaalrekening van je kind op z'n buik.

 

Monnie vindt het belangrijk dat je kind goed weet hoeveel geld het heeft. Heb je je kind zakgeld gegeven? Of heeft het leuks of lekkers gekocht? Dan geef je dat door in de SNS Monnie app.

 

Monnie geeft inzicht in hoeveel is een munt waard is. En een briefje. In de bijbehorende SNS Monnie app staan alle munten en briefjes klaar als het tijd is om het saldo bij te werken. Door spelenderwijs met geld om te gaan leert je kind niet alleen rekenen, maar ook de waarde van fysiek geld.

Creative asset production

Samen met SNS en reclamebureau Alfred ontwikkelde Alion de assets voor de display campagne.

 

Voor de Monnie display campagne hebben we verschillende creative assets geproduceerd. HTML5 banners in verschillende formaten, een interscroller en het Rich Media formaat 'APTO' (Automatic Page Take Over).

Interscroller

Een interscroller is een zgn. cross device format. Dat betekent dat de ad geschikt is voor zowel desktop, tablet en mobiel. Een interscroller verschijnt - fullscreen - tussen de content van een website. Zo valt hij altijd op!

Automatic Page Take Over (APTO)

Een Automatic Page Take Over (APTO) is een groot en indrukwekkende (takeover) formaat. En het mooie is, het kan programmatic ingekocht worden. Zo weet je dat je relevant én voordelig bereik inkoopt. Bijvoorbeeld via Weborama.

 

De APTO bestaat uit verschillende losse componenten: links, rechts en een header formaat. De APTO is gemaakt met een naadloze combinatie van video, HTML5, CSS en Javascript. Zo wordt het indrukwekkende formaat nog beter benut en ontstaat er meer impact.

Waarom een APTO?

Een APTO biedt veel mogelijkheden én voordelen, allen gericht op het maken van zoveel mogelijk impact:

  • Meer creatieve mogelijkheden omdat er minder filesize restricties zijn
  • Viewthrough rates van video's in APTO's zijn hoger dan reguliere take overs
  • Deze APTO is inzetbaar op veel websites, zo hoeft er niet voor iedere publisher een aparte creative gemaakt te worden. Dat scheelt in productiekosten
Display: van uitdaging naar oplossing

De filesize voordelen van de APTO gelden niet voor de reguliere IAB banner ad sizes. Om toch de unieke Monnie video ervaring in de banners te realiseren bedachten we een passende oplossing.

 

Het nijlpaardje werd voorzien van een animatie gebouwd in GSAP. Zo schudt Monnie wel zijn met zijn billen, zonder de bijbehorende (filesize) kilo's.

Laat je creative assets door Alion produceren

Tegenwoordig is aandacht van je doelgroep zeldzaam. Laat je creative assets daarom door Alion produceren, dan val je op! Neem vandaag nog contact op met onze vriendelijke experts!

Ted van Blitterswijk

Ted van Blitterswijk

Team Lead

Email

ted@alion.nl
Kezia Sieters-Jansen

Kezia Sieters-Jansen

Accountmanager

Relevante artikelen
Dit is ook interessant