Potentiële en beginnende beleggers zijn nieuwsgierig, maar zich nog niet altijd bewust van de mogelijkheden en de risico’s. Daarom kwam SNS bij Alion met het verzoek om - uiteraard binnen de SNS huisstijl - een serie animaties te maken die in heldere taal antwoord geeft op de belangrijkste beleggersvragen.

Vier thema’s vier animatie’s

De doelgroep zijn mensen die zich regelmatig afvragen ‘is beleggen iets voor mij?’ of mensen die hun spaargeld minder waard zien worden door inflatie en zich afvragen of er nog andere mogelijkheden zijn om geld opzij te zetten. Ze zitten in de bewustwordingsfase. Het is dan belangrijk dat we de basisprincipes van beleggen uitleggen zonder complexe taal te gebruiken.

Wat is beleggen eigenlijk?

Een belangrijke vraag voor de starter! Want als je belegt, investeer je geld met het idee dat het meer waard wordt. Je kunt rendement behalen, maar ook verlies maken. Hoe langer je belegt hoe groter de kans op een mooi rendement. In de eerste video leggen we dit uit.

Waar kun je in beleggen?

Je kunt op verschillende manieren beleggen, maar dat is lang niet bij iedere beginnende beleggen bekend, dat doen we dus in deze uitleganimatie. Met mooie geïllustreerde voorbeelden. En tips, bijvoorbeeld over het spreiden van je beleggingen.

De 3 meest voorkomende misverstanden over beleggen

Er bestaan veel misverstanden over beleggen. Dat je alleen kunt beleggen als je veel geld hebt, of als je alles weet over beleggen. Maar dat is niet waar. Daarom hebben we de 3 meest voorkomende misverstanden gepakt en die uitgelegd.

Vermogensgroei met sparen en beleggen

Als je aan je vermogensgroei wilt werken, kun je sparen en beleggen. Het verschil tussen sparen en beleggen, zit 'm in het risico en het rendement. In deze uitleganimatie leggen we de voor- en nadelen van sparen en beleggen uit.

Een goede uitleganimatie? Vraag een offerte aan

Met een uitleganimatie van Alion maak het onderscheid met je concurrentie en breng je je boodschap over op een manier die zowel effectief als leuk is. Neem vandaag nog contact met ons op voor meer informatie, of om direct het startsein te geven voor het maken van een overtuigende uitleganimatie.

Niels Bovendeur

Niels Bovendeur

Creative partner

Dit is ook interessant