Over de klant

Cool Investments is een familiebedrijf met verschillende fashion retail- en groothandelsformules, e-commerce platforms en vastgoedportefeuilles. De groep is ontstaan uit de CoolCat-formule die in 1979 door Roland Kahn is opgericht. Onder de fashiongroep vallen drie krachtige merken: America Today, MS mode en natuurlijk CoolCat.

De uitdaging

Op zich is het veranderen van banners voor advertising geen probleem. Zeker niet als je een eigen designer in huis hebt. Maar wanneer het gaat om drie merken, een grote hoeveelheid bannersets en de snelle veranderingen in retail heb je te maken met een uitdaging. In retail is het namelijk dagelijkse kost dat prijzen of voorraden van producten wijzigen, met als gevolg dat deze informatie ook aangepast moet worden in de banners. Het is veel werk om al de verschillende bannersets handmatig te actualiseren. Het gevolg is een lange wachttijd en het minder snel informeren van consumenten dan wenselijk is. Zeker in retail niet wat je wilt!

 

Punten voor Alion om mee te nemen in een nieuwe werkbare oplossing:

  • Veel bannersets
  • Hoge frequentie aanpassingen
  • Handmatig werk
  • 1 interne designer
  • Lange wachttijden

Bovendien moesten we er rekening mee houden dat de drie merken hun banners verspreiden via het o.a. netwerk van Google Ads (voorheen GDN of Google Display netwerk).

Oplossing

Voor het beheren van data en media in banners (teksten, afbeeldingen, video’s) hebben we een in-house ontwikkeld feed management systeem. Onder meer voor Rabobank hebben we dit systeem eerder ingezet. Andere business, zelfde uitdaging. De zaken waar Cool Investments mee worstelde zijn op te lossen door dit systeem in te zetten. Het werkt zo dat je via een overzichtelijke interface één of meer data-feeds beheert, die wij gekoppeld hebben aan de gewenste bannersets. Dit maakt dat iedereen eenvoudig teksten en afbeeldingen kan aanpassen in ‘live’ banners. 

 

Het feed management systeem is bovendien zo ontwikkeld dat ze voor elke gangbare adserver kunnen worden ingezet. Dus ook voor Google Ads of het Display & Video 360 platform van Google. Via dit laatste platform kun je real-time advertentieruimte inkopen op meer dan 900 miljoen websites wereldwijd. Denk voor Nederland aan een groot bereik via bijvoorbeeld websites van Sanoma, Telegraaf, Adfactor, Buienradar, Funda en RTL Nederland. Proud to tell dat Alion tot het handjevol Nederlandse bureaus behoort dat zich DV360 Google Creative Partner mag noemen.

“Door Alion een feed manager op laten zetten voor MS Mode, America Today en CoolCat. Door het grote aantal campagnes die per jaar lopen waren we op zoek naar een oplossing die ons zowel tijd als geld zou schelen bij de creatie van HTML5 display advertenties en de feed manager van Alion blijkt hier perfect voor te zijn. HTML5 banners worden in enkele minuten gecreëerd en deze zijn daarnaast real time aan te passen, erg handig dus als je veel campagnes hebt lopen.”

Anna Kroon

Online marketing

De voordelen op een rij

Enkele ‘pijnpunten’ op een rij die we hebben opgelost met ons feed management systeem:

 

  • Centraal overzicht met alle bannersets
  • Snel en eenvoudig wijzigen van (specifieke) bannersets
  • In plaats van elke banner handmatig aanpassen, pas je nu een hele set in 1x aan
  • Aanpassingen direct live. Niet meer uploaden na iedere wijziging
  • Weg met de lange wachttijden
Het resultaat

Voor Cool Investments hebben we voor elk merk een bannerset ontwikkeld en deze gekoppeld aan ons feed management systeem. De klant kan nu zeer eenvoudig en snel de content in een specifieke bannerset wijzigen. Met als grote voordeel dat de wijzigingen direct te zien zijn in banners die al online staan. Je hoeft je banners na een wijziging dus niet opnieuw te uploaden op de (Google) adserver!

 

Daarnaast is er de mogelijkheid om eenvoudig nieuwe bannersets te ontwikkelen door een kopie te maken van de template-banners en deze van content te voorzien. Deze banners kun je tevens previewen en downloaden vanuit dezelfde overzichtelijke interface. Zo maken zij in no-time een bannerset voor bijvoorbeeld een nieuwe collectie.

 

Het meest belangrijke resultaat dat door de nieuwe oplossing bereikt wordt: actuele aanbiedingen, alleen relevante producten in banners en hyper personalisatie. Dat is wat wij verstaan onder helping brands en het digitaal dichterbij de doelgroep staan!

“De samenwerking met Alion is erg prettig en professioneel. Ze reageren snel, helpen waar nodig en denken graag met je mee om de beste resultaten te kunnen behalen. We kijken dan ook uit naar de samenwerking voor toekomstige projecten.”

Anna Kroon

Online marketing

Ook meer advertising power nodig?

Worstel je met eenzelfde uitdaging als Cool Investments? Dan laten we je graag zien hoe ons feed management systeem werkt en je relevanter bent voor je doelgroep.

Niels Bovendeur

Niels Bovendeur

Creative partner

Ontvang onze Display Cheat Sheet

Welk type display advertising en welke kanalen zet je in voor optimaal resultaat? Het Display Cheat sheet legt uit welke mogelijkheden er zijn en wanneer je deze het beste kunt gebruiken.

Je geeft ons toestemming om je gegevens te mogen gebruiken om contact met je op te nemen nav deze whitepaper. We verstrekken je gegevens nooit aan derden.

Dit is ook interessant