Elke week

een nieuwe game

Succesvolle

gebruikersonderzoek

Mini-games

4

Spelenderwijs

bewustwording creëren

Over MShebjenietalleen.nl

Eind november 2017 is de website en bijhorende Facebook-pagina gelanceerd. Dit met als doel een platform te bieden voor mensen met MS én hun omgeving. Leven met MS is niet altijd makkelijk. Het platform kaart thema’s aan, stimuleert het gesprek over leven met MS en zorgt voor meer begrip. Een waardevol en veelvuldig gebruikte portal.

Een gezond brein

Eén van hun thema’s is ‘een gezond brein’. Het is belangrijk voor mensen met MS om het brein te blijven stimuleren. Door de hersenen te trainen zorg je ervoor dat deze flexibel blijven en dat er nieuwe verbindingen worden gemaakt. Je traint de hersenen door uitdagende activiteiten te doen die nieuw zijn en moeite kosten. Online games passen daar perfect bij. Een mooie aanleiding voor het platform om bij Alion aan te kloppen.

Gamification: spelenderwijs bewustwording creëren

De wens in een notendop: ontwikkel een digitale ervaring die de bekendheid vergroot van het feit dat een gezond brein een gunstige invloed heeft op het verloop van MS. Het komt er op neer dat we online spellen mochten ontwikkelen die niet alleen bedoeld zijn voor mensen met MS, maar juist ook voor hun omgeving. Aantrekkelijk en interessant dus voor iedereen die met MS te maken heeft. De inzet was niet alleen mensen verleiden om de games te spelen, maar deze vooral ook te laten delen. Alleen zo bereiken de spellen en bijhorende breintips een groter publiek. Zo veel mogelijk mensen het belang van een gezond brein laten inzien. Een mooi einddoel! Door het thema via gamification te verspreiden ontstaat er spelenderwijs bewustwording. Belangrijk en effectief.

Schot in de roos

We hebben na een gebruikersonderzoek onder de doelgroep de thema’s voor de games bepaald en de spelconcepten bedacht. De eerste opzetten bleken meteen een schot in de roos. Tijdens een gebruikerstest konden we dit bijvoorbeeld optekenen van iemand met MS: “Ik word er gelijk enthousiast van en wil ze allemaal wel maken”. Na geslaagde tests en finale goedkeuring begon het definitieve bouwen en zijn de games live gezet. Het moment suprême vond plaats tijdens de Nationale MS Dag. Tijdens dat event stonden de Brain Health Games centraal op de stand van MS heb je niet alleen. Na deze dag werd de website en de Facebook-pagina het belangrijkste podium voor de games. Elke week werd met succes een nieuwe game onthuld.

Kenmerkend voor elke mini-game:
  • Door de game unlock je tips voor een gezond brein
  • Ieder spel start met een cryptische uitleg
  • De gameplay is leuk en laagdrempelig. Door de cryptische omschrijving moet er nagedacht worden Na het uitspelen volgt een nuttige tip voor een gezond brein
  • De gebruiker kan de games delen met anderen
  • Afsluitend wordt gevraagd om een like, op die manier blijft de doelgroep op de hoogte van nieuwe games en tips.
Let the games begin

Natuurlijk wil je het resultaat zien. Ze staan hieronder alle vier voor je op een rij. Speel ze vooral. Zet je brein aan het werk en kijk zeker de korte afsluitende video’s. Dan begrijp je des te beter hoe belangrijk het is om je brein zo gezond mogelijk te houden.

Daag jij ons creatieve brein uit?

Kan gamification een perfect manier zijn om jouw doel te bereiken? Laat het ons weten. Onze creatieve breinen vertellen je graag hun ideeën. Heb je een ander uitdagend vraagstuk. Try us!

Niels Bovendeur

Niels Bovendeur

Creative partner

Dit is ook interessant