Helin: sturen op data

Bedrijven willen sturen op data. Maar het ontsluiten van deze data is een enorm lastige klus. De ervaring leert dat dit vaak enorme operaties zijn die veel geld kosten en vaak mislukken als bedrijven de data zelf proberen te ontsluiten. Polaris is een platform dat het mogelijk maakt om sensordata van processen en assets te ontsluiten, te analyseren en te gebruiken in (eigen) apps die via de app store beschikbaar zijn. Het is het fundament voor bedrijven om complexe processen te optimaliseren op basis van data. Op deze manier hebben bedrijven de beschikbaarheid van data én het IP op de verwerking ervan.

Big operations generate big data.

Deze complexe data moet inzichtelijk en bruikbaar zijn voor zowel de operator op lokatie als de general manager op het hoofdkantoor. Helin, via het Polaris platform, verzorgt lokaal of op afgelegen locaties voor verzamelen, opslag en doorsturen van deze binnenkomende data stroom. Deze data bestaat bijvoorbeeld uit sensordata, input van cameras, procesdata of componenten op bijvoorbeeld een boorplatform, schip, of vrachtwagen.

 

Via een uiteenlopende serie apps en dashboards maakt Helin deze data inzichtelijk, zodat iedereen in de keten over dezelfde, actuele informatie beschikt. Het is het fundament voor bedrijven om complexe processen te optimaliseren op basis van data. Op deze manier hebben bedrijven de beschikbaarheid van data én het IP op de verwerking ervan.

Wat was het probleem?

Helin brengt de lokale data van afgelegen locaties samen in één gecentraliseerd systeem. Op de achtergrond draait een complex systeem van gateways, data collectors en innovatieve cloud based apps. Het is een ingenieus systeem, dat zich lastig laat uitleggen zonder visuele hulp. Deze infographic zou op een aantrekkelijke, maar vooral duidelijke manier ondersteuning bieden aan het verhaal van Helin op de website, of ingezet worden in presentaties.

 

Na een grondige analyse van de werkwijze van Helin, lag voor ons de uitdaging om het voor onszelf en de klant terug te brengen naar de essentie in een schematische weergave. Om daarna het beeld op te bouwen in een stijl die past bij de huidige branding, geschikt is voor meerdere industriele sectoren en vooral een duidelijk beeld geeft van de volledige workflow.

Isometrie to the rescue!

Na in de conceptfase verschillende stijlen en indelingen te hebben beoordeeld, is gekozen voor een isometrische illustratie. Dit is een goede manier om de datastroom tussen alle stakeholders te visualiseren. Van operator naar het Helin application center, naar de verschillende Edge units en weer terug.

Er is besloten om de 5 meest prominente sectoren als “edge unit” in de illustratie weer te geven. Daarna zijn er nog een drietal aanvullende afbeeldingen ontwikkeld, die meer detail geven op specifieke elementen van het Helin-Polaris platform.

Heb je ook iets uit te leggen?

Neem contact op met onze experts, ze helpen je graag en goed!

Niels Bovendeur

Niels Bovendeur

Creative partner

Dit is ook interessant