Over Footy

Footy is een vernieuwend type voetbalcompetitie gericht op het samenbrengen van mensen en het geven van een energieke boost. Meer dan 300 teams spelen elke week in 1 van hun competities: 7 tegen 7, 6 tegen 6 en 5 tegen 5. De competities duren 10 weken en zijn op een vaste doordeweekse avond. Geen verplichte trainingen, geen verre uitwedstrijden. En als een team een keer niet compleet is, regelt Footy invallers. Zoals ze zelf zeggen “Het draait bij ons altijd om het spel, niet de knikkers.”

De uitdaging ‘alles in 1 lijn’

Footy is voor Alion een bekende partij. We mochten eerder hun spelers app ontwerpen. De Footy App: een belangrijke tool tijdens de competitie. Met spelers, captains, invallers, interesses, competitiewensen, locatievoorkeuren (en meer) om afspraken te maken en de competitie soepel te laten verlopen. Alles met gebruiksvriendelijkheid en het Footy-gevoel voorop. Dit ontwerp en de Footy-ervaring ontbrak echter nog in de website. Voor Footy een niet minder belangrijk kanaal. De website geldt als marketingtool en moest net zo goed aansluiten bij hun branding. Aan Alion de uitdaging om de website uit te denken en te ontwerpen met dezelfde frisse branding als de Footy App.

“Ik had Alion benaderd voor het design van de (mobiele) website omdat ik zeer tevreden was over ons vorige project. De samenwerking is altijd prettig geweest. Ze denken oplossingsgericht en ze zijn erg betrokken bij het product. Er waren best veel open eindes die niet helemaal voorzien waren, en toch netjes zijn opgelost. Tot de volgende keer!”

Mart Nijland

Oplossing ‘user-first’

Op basis van de eerder ontwikkelde app maakten onze UX en UI design experts schetsen voor de website. Met de stijlbepaling als eerste stap, uiteraard in afstemming met de klant. Als de stijlbepaling eenmaal vaststaat heb je een krachtig middel in handen dat je terug laat komen in alle communicatiemiddelen. Na een ‘go’ voor de stijlbepaling en de merkstrategie in het achterhoofd zijn alle concrete visuele elementen ontwikkeld.

 

Next step was de klantreis in kaart brengen en omzetten naar de juiste componenten (onderdelen) en paginastructuren om een zo efficiënt mogelijk proces te creëren. Door ons te focussen op componenten en niet perse webpagina’s maakte het voor iedereen overzichtelijk. Zowel voor Footy (hun ontwikkelaars) als voor de uiteindelijk bezoeker, die eenheid en consistentie ervaart door de gehele site. Bovendien zijn de componenten goed te hergebruiken en aan te passen wanneer het gewenst is.

 

Lees meer over onze UX-aanpak en UX-reviews.

Resultaat

Het resultaat is een fris groene en sportieve uitstraling en een strakke gebruikerservaring die de Footy-ervaring werkelijkheid maakt. Dit noemen we ook wel het user-first perspectief wat we in het gehele proces meenemen en Footy en de doelgroep dichter bij elkaar brengt.

Voor de implementatie beschikt Footy over een eigen ontwikkelteam. Wij hebben daarom vanuit de design-opdracht een kant-en-klare roadmap opgesteld zodat zij het mooie resultaat in relatief weinig tijd konden opzetten.

Wil je ook een app, website of andere digitale tool die echt werkt?

Wat heeft jouw bedrijf, jouw project nodig om de doelgroep echt te helpen, echt die connectie te maken? Onze consultants ontdekken graag samen met jou, samen met de doelgroep aan welke digitale oplossingen behoefte is. Of wellicht heb je die wensen al helder in kaart gebracht. Volgende stap: kom maar op met die uitdaging om het online waar te maken!

Niels Bovendeur

Niels Bovendeur

Creative partner

Dit is ook interessant