Privacy vinden we belangrijk, maar jou de beste en meest relevante ervaring geven ook :)
Daarom gebruiken we de volgende cookies:

Alion | Cannock website

Een nieuwe website voor een nieuw merk

In korte tijd een volledig aanpasbare website

Cannock is partner in betaalprocessen. Van acceptatie tot incasso en het gehele debiteurenbeheer, biedt Cannock een volledige credit experience​. Tijdens een herpositionering van het merk Cannock werd Alion gevraagd de nieuwe website te ontwerpen en te ontwikkelen. Doel hierbij was om de merkwaarden en het diensten portfolio van de nieuwe organisatie helder op de kaart zetten. Het centrale uitgangspunt hier bij was de vraag: hoe vindt een gebruiker snel de relevante informatie?

Waarde toevoegen binnen korte tijdslijnen

De grootste uitdaging van dit project was het opleveren van een goede website binnen bijzonder korte tijdslijnen. Daarvoor was focus nodig de werkzaamheden die direct klantwaarde toevoegen en optimaal bijdragen aan het gewenste eindresultaat.

Een andere User Experience (UX) uitdaging zat hem in het zo snel mogelijk in gesprek laten komen van potentiële klanten met de juiste medewerker van Cannock. Daarnaast was er de wens om een persoonlijker uitstraling in de vormgeving te presenteren.

Hoe vertaal je wensen naar fuctionaliteiten en content?

De wensen van de relevante gebruikersgroepen staan centraal in het schrijven van een 'user story' zoals deze in een scrum traject wordt gebruikt. Het zijn scenario's die helpen inzicht te krijgen in de functies en inhoud die nodig is om de doelen van de gebruiker zo effectief mogelijk te bereiken. Alion heeft verschillende scenario's opgesteld waarna een advies gegeven kon worden over de juiste functionaliteiten en content.

Enkele voorbeelden van dergelijke scenario's

  • De bezoeker heeft in maximaal 1 handeling zicht op de oplossingen/diensten van Cannock, vanaf elke pagina
  • Indien bij bepaalde diensten een specifieke contactpersoon hoort binnen Cannock, wordt deze persoon op de specifieke pagina getoond
  • De manieren waarop de oplossingen kunnen worden afgenomen (insourcing, outsourcing, etc), worden direct bij de oplossing gepresenteerd.

Component based design en development

Maakt sneller en flexibeler opleveren mogelijk
Normaal gesproken worden vooraf de bouw van een website wireframes, concepten en designs gemaakt. Bij dit project hebben we echter vanuit de scenario's vijf templates gedefinieerd. Per template is duidelijk wat het doel ervan is en welke componenten essentieel zijn voor die pagina. Vervolgens zijn de losse componenten ontworpen en direct in het Umbraco CMS geïmplementeerd, waardoor het project sneller en flexibeler van opzet is geweest.

Om tijdens het project inzicht te geven in de visuele resultaten, hebben we voorafgaand aan het ontwikkelen stijlbepalingen met daarin de relevante components opgemaakt.

Een voorbeeld van hoe Component Design er in dit project uitzag.

Onboarding in een nieuw CMS

Werken in een nieuw CMS kan als een uitdaging worden ervaren. Zeker als een webmaster een omgeving gewend is die niet zo intuïtief is als Umbraco. Onze CMS experts hebben daarom tijdig in het traject een opleiding gegeven aan Cannock. Middels een workshop en video's zijn alle componenten en functionaliteiten van de website toegelicht. Lees hier verder over waarom het CMS van Umbraco geschikt is voor uw project.

Meer weten?

Spreekt het bovenstaande proces je aan en wil je ons ook een ontwerp uitdaging voorleggen? Neem dan contact op met Daan (mail naar [email protected] of bel 015-219 1650).

Wil jij ook een website met volledig aanpasbare content?

Bel of mail Daan en leg je wensen eens voor!