Inhoudsopgave

Voor het antwoord trekken we even iets meer tijd uit. In dit artikel vertellen we wat er bij een traject komt kijken. En om je daadwerkelijk een idee van de kosten te geven zetten we drie soorten sites op een rij. Wel zo duidelijk.

 • Umbraco kost niets
 • De projectstappen
 • Drie prijsvoorbeelden
 • Voorbeeldwebsite
 • Jouw prijsopgave opvragen
Het CMS Umbraco kost niets!

Een mooie binnenkomer: het CMS Umbraco kost niets! Umbraco is een open source CMS, wat betekent dat je geen licentiekosten betaalt. Goed nieuws, die kosten heb je niet. Voor de werkelijke bouw van je website heb je ons. Wij helpen je van A tot Z, van strategie en design tot development, online marketing en continue optimalisatie. De kosten zitten dus in de uren om daadwerkelijk de site te realiseren die je voor ogen hebt. Wat komt daar allemaal bij kijken?

Zo pakken wij website-trajecten aan

Laten we beginnen met een bak koffie om persoonlijk kennis te maken. Wij horen graag welke wensen en doelen er zijn en stellen de juiste vragen om een goede inschatting van het project en de kosten te maken. En ook al lijken de wensen op voorhand duidelijk, wij schromen niet om kritische vragen op je af te vuren, mee te denken en doelen zo scherp mogelijk te stellen. Vervolgens is het sparren, passen en meten en komen we samen tot een definitief voorstel waar iedereen blij van wordt. En dan? Go!

 

We werken overigens in ‘sprints’. In kleine blokken van enkele weken boeken we successen. Na de beginstappen kunnen we een goede inschatting maken hoeveel sprints nodig zijn om de wensen te realiseren. Ook bepalen we samen de prioriteiten. Door deze methode houden we samen controle over het budget.

 

In het kort zien de projectstappen er als volgt uit, waarbij we wel aangeven dat niet voor elk project deze onderdelen (volledig) nodig zijn. Zo kan het bijvoorbeeld zijn dat je een eigen ontwerpbureau hebt voor het design.

Overtuigd?

Wil je direct weten wat jouw nieuwe Umbraco website kost? Neem dan contact op met Kezia.

Neem contact op
1. Kick off

Het projectteam komt samen. Vaak betekent het dat ons team jullie kant op komt om niet alleen kennis te maken met alle betrokkenen, maar ook om jullie bedrijf te zien en feeling te krijgen met jullie business en werksfeer. In hoofdlijnen stellen we de projectdoelen op en we stemmen de planning af.

 

2. Discovery

In deze fase gaan we verder de diepte in om alle vereisten en doelen op te halen binnen jouw organisatie. Dit maken we definitief en we bespreken de tijdlijn en alle belangrijke mijlpalen.

 

3. Research & Strategy

We kijken verder dan alleen jouw bedrijf. Wat speelt er bijvoorbeeld in de markt en wat doen jullie concurrenten? Maar we onderzoeken ook het gedrag, de behoeften en motivaties van jullie doelgroepen. Als we het complete inzicht hebben kunnen we samen een effectieve projectstrategie opstellen.

 

4. Planning & content

De resultaten uit de vorige fasen voegen we samen tot een samenhangend projectplan. Hierin komen alle functionele vereisten en de gewenste contentblokken terug die nodig zijn voor de ontwerp- en ontwikkelingsfasen.

5. Design

In deze stap wordt al het eerdere werk zichtbaar in een design (voor alle uiteenlopende pagina’s). In elke fase binnen het project hebben we veelvuldig contact met de klant en is er continue afstemming en bijstelling. Ook in deze fase zetten we stappen in overzichtelijke sprints. Onze designers weten niet alleen de juiste vertaling te maken in beeld, maar ook de brug te slaan richting de volgende stap, de technische ontwikkeling. Een optimaal ontwerp passend bij wat technisch ook echt kan.

 

6. Development

Het echte bouwen start. Onze Umbraco-specialisten realiseren alle functionaliteiten die in de eerdere stappen uitgedacht zijn. En ook hier gaan we sprint voor sprint. Een intern testplan zorgt ervoor dat we streven naar een perfecte oplevering.

 

7. Acceptatie / testing

Voor de werkelijke livegang loopt de klant de hele site nog door in een testomgeving en zorgen we voor de puntjes op de ‘i’. De site kan gevuld worden met alle teksten. Door ons, of de klant gaat direct zelf aan de slag. Dan zorgen we natuurlijk voor een training. Al is dat voor Umbraco een groot woord, het CMS is super gebruiksvriendelijk. Je zal zien dat je het zo onder de knie hebt.

 

8. Lancering oftewel ‘champagne-momentje’!

Site klaar? Lanceren maar. En proost! Vanaf dit punt gaan we graag samen een langdurige samenwerking aan.

Support en extra stappen zetten

Als je nieuwe site eenmaal staat heb je een prachtig middel in handen om verdere successen mee te behalen. Een site is geen statisch geheel. Met de inzet van Umbraco ben je in staat zelf nieuwe content toe te voegen en toekomstige uitbreidingen en wensen zijn perfect waar te maken.

 

Na livegang monitoren we dan ook samen de resultaten. We adviseren continu over verbeteringen en nieuwe mogelijkheden om het effect steeds weer te optimaliseren.

 

Binnen een supportovereenkomst leggen we vast welke vervolgwerkzaamheden en onderhoud wij uit handen nemen, hoeveel tijd we besteden en binnen welke termijn we wijzigingen doorvoeren. Je weet altijd bij welke expert je van Alion terecht kan en je kan snel schakelen. We kennen verschillende supportlevels; goud, zilver en brons. Samen bekijken we welke het best bij jullie wensen past (al vanaf 79 euro per maand).

Wat kost een website?

 

Al vanaf € 5.000,-

Reken voor een gemiddelde website met CMS kost ongeveer EUR 12.000,- ex btw. Maar we leveren websites, bijv. een landingspage, al op vanaf EUR 5.000,- ex btw. De uiteindelijke kosten zijn altijd erg afhankelijk van de specifieke eisen en wensen. Overleg de mogelijkheden daarom met Kezia, dan krijg je altijd een offerte op maat.

Een website van Alion bestaat altijd uit

 • Alion projectaanpak
 • Overzichtelijke pagina's
 • Formulieren
 • E-mailfunctionaliteit
 • Social media plugins

 

Uitgebreidere website: vraag een offerte aan

Heb je specifiekere of uitgebreidere wensen? Dan maken we graag een voorstel voor je. Onderdelen en functionaliteiten waar je aan kan denken zijn bijvoorbeeld:

 • Complexere website met design sprints
 • API-integraties
 • Webtools
 • Meerdere pagina-templates
 • Animatie
 • Beveiligde downloads
 • Veelal meertalig
 • Hosting

Het laatste onderdeel op de kostenlijst is hosting. Je kan kiezen voor eigen hosting of gebruik maken van Umbraco-cloudhosting (aanrader!).

Ontvang onze website tips als whitepaper

Ontvang 10 Praktische tips voor een snelle check of je website aan vernieuwing toe is. De tips zijn gebaseerd op 20+ jaar ervaringen als digital agency en bieden brede inzichten over data, doelgroepen, vormgeving en techniek.

Je geeft ons toestemming om je gegevens te mogen gebruiken om contact met je op te nemen nav deze whitepaper. We verstrekken je gegevens nooit aan derden.

Wil je direct weten wat jouw nieuwe Umbraco website kost?

Neem dan contact met ons op. In een gesprek of e-mail kan vertellen we je precies wat de kosten voor je website zullen worden.

Robbert Vroegindeweij

Robbert Vroegindeweij

Managing Partner

Niels Bovendeur

Niels Bovendeur

Creative partner

Dit is ook interessant