Gebouwd op toekomstvast nieuw framework

Umbraco 9 kent een geheel nieuwe ‘engine’ en draait daarbij volledig op de laatste versie van ASP.NET Core. Dit is de nieuwste Microsoft-technologie. Maar wat betekent dit? Kim Sneum Madsen, CEO van Umbraco hierover: “Door Umbraco volledig over te zetten naar de nieuwste versie van .NET, is het platform toekomstbestendig en biedt het een robuust CMS op de meest relevante en moderne technologie die bekend is bij - en wordt verwacht van - de hedendaagse webontwikkelaars". Deze overstap zorgt simpelweg voor betere prestaties, schaalbaarheid en een schonere architectuur.

Sneller dan ooit

Door de nieuwe opzet van het CMS is meteen ook de totale installatie-grootte van Umbraco  drastisch afgenomen. Dit levert snellere websites op dan ooit tevoren. Voor site-bezoekers is dit erg prettig, maar het heeft bovendien een gunstig effect voor je ranking in zoekmachines zoals Google. Deze houden van sites die snel laden en laten deze hoger ranken. Groot pluspunt dus voor je vindbaarheid (SEO)!

Krachtige nieuwe mogelijkheden

Onze webontwikkelaars zijn erg enthousiast over enkele krachtige nieuwe mogelijkheden en andere voordelen die Umbraco 9 met zich meebrengt. Enkele highlights:

  • de kans om andere, nieuwe technologie toe te passen die gebouwd is op .NET Core
  • de inzet van nieuwe functionaliteiten die de website-ontwikkeling versnellen
  • bredere technische mogelijkheden bij Image processing, Cache control en Index/Searching
  • Umbraco is gemakkelijker te leren en makkelijker te onderhouden
  • een duidelijk upgradeplan dat gelijkloopt met die van het Microsoft framework, duidelijk af te stemmen met Umbraco-gebruikers
Beschikbaar voor grotere groep webontwikkelaars

Umbraco is bovendien met versie 9 voor het eerst, naast Microsoft Windows, compatible met macOS en Linux. Dat betekent dat Umbraco wordt opengesteld voor een grotere groep webontwikkelaars. Zij kunnen nu hun Umbraco-magie doen op hun favoriete platform. Madsen benoemt een groot voordeel: "Door Umbraco ook platform-overschrijdend te maken, hebben webbureaus die moeite hebben om ontwikkelaars te vinden nog meer opties.” Ook dit maakt Umbraco tot hét toekomstvaste CMS.

Umbraco 9 voor indrukwekkende digitale oplossingen

Umbraco was al onze grote liefde en met versie 9 wordt deze liefde nog eens extra bevestigd en verstevigd. Redenen als gebruiksvriendelijkheid, het snel opzetten van marketingacties, meertaligheid en sterke koppelingen maakten al dat we doelen van onze klanten konden waarmaken. Met versie 9 kunnen onze ontwikkelaars nog een level hoger: nog beter en sneller werken om indrukwekkende websites en digitale oplossingen te creëren die het verschil maken.

Ontvang onze website tips als whitepaper

Ontvang 10 Praktische tips voor een snelle check of je website aan vernieuwing toe is. De tips zijn gebaseerd op 20+ jaar ervaringen als digital agency en bieden brede inzichten over data, doelgroepen, vormgeving en techniek.

Je geeft ons toestemming om je gegevens te mogen gebruiken om contact met je op te nemen nav deze whitepaper. We verstrekken je gegevens nooit aan derden.

Ook een toekomstvaste digitale oplossing?

Wil je impact maken met een toekomstvast CMS? Dan laten we graag de digital power van Alion & Umbraco zien.

Niels Bovendeur

Niels Bovendeur

Creative partner

Robbert Vroegindeweij

Robbert Vroegindeweij

Managing Partner

Dit is ook interessant