Het Umbraco CMS sluit hierdoor aan op de behoeften van elk bedrijf, groot of klein. Daarom alleen al zijn wij fan en delen de vijf voordelen van Umbraco met je. Want, zoals Umbraco zelf zegt: happy marketeer = great content!

1. Gebruiksvriendelijk CMS

Doordat het Umbraco CMS zo prettig werkt is het makkelijk pagina’s aan te passen, nieuwe pagina’s te bouwen en sneller content te plaatsen. Webmasters en contentbeheerders kunnen vaak zonder uitleg al aan de slag in Umbraco, en met slechts een korte uitleg kennen ze alle ins en outs. Door het intuïtieve paginabeheer, technische flexibiliteit en de overzichtelijke boomstructuur van Umbraco, is er geen lange opleiding nodig om met het systeem te werken. 

2. Umbraco is veilig

Een veilige website is essentieel. Externe plug-ins, zoals vaak bij websites met Wordpress worden gebruikt, kunnen veiligheidsrisico’s met zich meebrengen en die zijn bij dit CMS gelukkig niet nodig. Umbraco is voorzien van alle functionaliteiten die je nodig hebt voor een professionele website zonder dat daar externe plug-ins aan te pas komen. Denk hierbij aan digitale formulieren, zoekfuncties, templatebeheer en meertaligheid.

3. Standaard SEO

Door de SEO-checker ben je er zeker van dat je pagina’s geoptimaliseerd zijn voor Google en andere zoekmachines. SEO-proof wordt dat wel genoemd. Op paginaniveau vul je gemakkelijk de meta description en title tag in. Duplicate content is niet van de orde door het makkelijk te bepalen van de noindex en nofollow. Daarbij zorgen ook de standaard technische zaken zoals een robots.txt, xml sitemap en optimale laadsnelheid voor een hogere ranking.

4. Altijd up to date

Je betaalt geen licentiekosten omdat Umbraco een open source CMS is. Het systeem is dus voor elk budget toegankelijk en je kunt het zo uitgebreid maken of simpel houden als je zelf wilt. Een ander voordeel van de Open Source is de inzet van de wereldwijde Umbraco-community  - met meer dan 200.000 marketeers, developers en editors. Zij zorgen ervoor dat Umbraco altijd up to date is en de software zich blijft doorontwikkelen.

5. Meerdere websites

Binnen één systeem meerdere sites beheren is bij de meeste Content Management Systemen niet zo vanzelfsprekend. Bij Umbraco wel. Je hoeft maar één keer in te loggen om eenvoudig meerdere websites binnen je omgeving te beheren. Het gaat dan niet alleen over de meertaligheid, maar juist over actiesites, campagnesites of sites voor andere bedrijfsonderdelen. Makkelijk schakelen dus van de ene naar de andere website. En bij de Umbraco Cloud Hosting kun je zelfs met één update automatisch al je sites updaten.

Ontvang onze website tips als whitepaper

Ontvang 10 Praktische tips voor een snelle check of je website aan vernieuwing toe is. De tips zijn gebaseerd op 20+ jaar ervaringen als digital agency en bieden brede inzichten over data, doelgroepen, vormgeving en techniek.

Je geeft ons toestemming om je gegevens te mogen gebruiken om contact met je op te nemen nav deze whitepaper. We verstrekken je gegevens nooit aan derden.

Op zoek naar een nieuwe website?

Benieuwd wat Alion met het Umbraco CMS voor jou kan bouwen? Neem contact met ons op!

Niels Bovendeur

Niels Bovendeur

Creative partner

Dit is ook interessant