Wat is real time rendering eigenlijk?

Realtime rendering betekent dat visuele content in realtime weergegeven (gerenderd) wordt. En zo vanzelfsprekend is dat niet. De ‘traditionele’ manier van renderen is een tijdrovend proces, waarbij bouwers niet direct het eindresultaat van hun werk zien. Het betekent soms urenlang wachten. En ook bij wijzigingen is het weer wachten geblazen. Met realtime rendering is dit te ‘bypassen’ en neemt de realtime engine deze taak over.

 

Dit proces van renderen gebeurt razendsnel, waardoor aanpassingen als realtime worden ervaren. Dit maakt ook dat we in games ‘live’ onze eigen wereld kunnen creëren en erin kunnen leven. De techniek biedt mooie kansen voor het bedrijfsleven. Kansen om je klanten een unieke 3D-ervaring te geven én je concurrent een stap voor te blijven!

Waar kun je realtime rendering voor gebruiken?

Wij zetten deze techniek in om klanten een unieke realtime 3D-ervaring te geven. Denk aan:

  • Voor alle bestaande producten, maar het is zeker ook interessant in de productontwikkelingsfase. Zo kan je tijdens crowdfunding of voor de productie een realistisch beeld scheppen voor alle stakeholders.
  • Pandbeleving bij architectuur en makelaardij. Bestaande en te ontwikkelen panden zijn op deze manier levensecht in beeld te brengen. Potentiële kopers laat je zelfs rondlopen door het pand en de omgeving.
  • Binnen veel branches is de techniek ideaal voor het zelf samenstellen van bijvoorbeeld je keuken, je hele inrichting of je nieuwe auto. Zo kan je zelf je nieuwe wagen configureren, van kleur tot aan alle extra’s. Je ziet meteen hoe het eruit komt te zien. Of je kan een klant in 3D door een nieuwbouwwoning laten lopen en wanden en vloeren realtime in de gewenste kleuren en materialen laten aanklikken en bekijken. Door een realistisch beeld te scheppen, neem je veel onduidelijk weg en zijn klanten sneller overtuigd.
  • Los van deze ‘grotere’ toepassingen breng je 3D-ervaringen van elk formaat echt tot leven met realtime rendering. Van kleine animaties tot afbeeldingen.
Voordelen om niet te vergeten:

Los van alle toepassingen levert rendering nog twee grote voordelen op. Door de snelle techniek is een opdracht in kortere tijd te realiseren. Het kost klanten minder geld. Geld dat eventueel in een nog uitgebreidere (gavere) realisatie gestopt kan worden.

 

Omdat wijzigingen nauwelijks tot geen rendertijd nodig hebben kan de klant bovendien makkelijk tijdens het ontwerp bijsturen. We kunnen zelfs samen direct nieuwe wensen doorvoeren. Dit werkt niet alleen prettig voor beide partijen, maar scheelt ook weer projecturen en geld.

Realtime rendering voor keukenapparatuur

Realtime rendering is niet alleen weggelegd voor grote opdrachten die render-intensief zijn, maar ook voor “kleinere” projecten met een korte ontwikkeltijd om sneller tot een eindresultaat te komen en gemakkelijker en sneller interactief te ontwikkelen.

 

Zo hebben we voor een fabrikant van keukapparatuur een 3d-animatie gecreëerd en deze via realtime rendering van de juiste textures en belichting voorzien. Door in een recordtempo (realtime) images te renderen zijn we instaat om snel 3D-content te visualiseren en te produceren.

Ontvang onze tips over uitleganimaties als whitepaper

Verleid klanten met de beste uitleganimatie die je maar kunt bedenken! In dit whitepaper lees je hoe je dat aanpakt. Het bevat onze 6 belangrijkste tips voor een goede uitleganimatie.

Je geeft ons toestemming om je gegevens te mogen gebruiken om contact met je op te nemen nav deze whitepaper. We verstrekken je gegevens nooit aan derden.

Realtime rendering voor jouw business?

Triggeren de genoemde voorbeelden om ook voor jouw organisatie een echte interactieve belevingen op te zetten? Eén die van grote meerwaarde is voor je doelgroep? Daag ons dan gerust uit om enkele ideeën aan te dragen. En blijf de concurrentie een stap voor! Neem contact op met met Niels!

Niels Bovendeur

Niels Bovendeur

Creative partner

Dit is ook interessant