Grote organisaties stellen steeds vaker een team samen om ‘lean’ een eigen label, innovatief idee of business unit vorm te geven. De zogenaamde corporate start-up. Hierbij staat of valt alles bij het tot leven brengen van een visie. Een goede dosis ‘digital power’ van Alion helpt deze jonge organisaties op weg. We bieden het complete pakket. Van merkstrategie, web- en app development tot de productie van content en campagnes. Maar waarom zou je dat allemaal samen met een digital agency oppakken? We zetten in deze blog 4 redenen op een rij.

1. Alertheid en een frisse blik

Het werkelijk loslaten van corporate werkwijzen of invloeden is voor deze start-ups soms een uitdaging. Een externe partij die daar op belangrijke momenten op wijst is van groot belang. Deze alertheid gecombineerd met een frisse blik van buitenaf maakt het mogelijk om het bedrijfsidee echt van de grond te laten komen.

 

Een nieuw merk ontwikkelen of iets radicaals ondernemen is ingewikkeld, zeker als ‘van hogerhand’ door de coporate wordt meegekeken – toch vaak de realiteit in corporate startups. Als extern bureau hebben wij in mindere mate te maken met deze hiërarchie en processen. Wij zijn in staat de benodigde evolutie intern te pushen wanneer dit nodig is om momentum te bewaren. Natuurlijk doen we dat altijd goed onderbouwd in een nauwe, respectvolle samenwerking. Maar de ervaring leert: als extern team zijn we in goed in staat om aan te geven wanneer de krachten en mogelijkheden van de corporate kansen bieden en waar ze risico’s met zich meebrengen. Zo helpen we de startup-visie te bewaken.

2. Doe waar je goed in bent

Het klinkt eenvoudig, maar door een ervaren bureau het vertrouwen te geven in het werk waar zij goed in zijn, behaal je gegarandeerd sneller succes. Zij nemen taken uit handen die het eigen team veel tijd kosten en mogelijk zelfs geen optimaal resultaat opleveren. Overweeg daarom goed wat het corporate start-up-team wel of niet zelf oppakt. De investering kan lastig en spannend zijn gezien er veel kosten gemaakt worden, terwijl er nog geen inkomsten tegenover staan. Daarom zetten wij onze Agile werkwijze in om het budget ‘in control’ te houden en per fase alleen het werk op te leveren dat de grootste waarde oplevert voor de start-up.

3. Alle expertises binnen een op elkaar ingespeeld team

De teams bij Alion hebben vaker met dit bijltje gehakt en zijn bekend met de aanpak van een corporate start-up, het speelveld, de kansen én de valkuilen. Als bureau hebben we alle expertises in huis. Van doorgewinterde projectmanagers tot strategen en UX-designers. Als start-up is het lastig om deze kennis in huis te halen en een op elkaar ingespeeld team te smeden. Bovendien heb je na de eerste fase niet alle expertises meer nodig.

Na de initiële fase beschikt Alion over inhouse UI-designers, developers, content creators en advertising specialisten. Dus zodra je start-up er klaar voor is helpen we je verder.

4. Sneller de markt op

Juist door het ontwikkelen via de Agile methode is een MVP (Minimum Viable Product) snel op de markt te brengen. Het bouwen van deze eenvoudige maar goed functionerende versie van het uiteindelijke product zorgt ervoor dat je snel live kunt. Hoe eerder je een product aan de doelgroep kunt aanbieden, hoe sneller je zaken kunt doen, feedback kunt verzamelen en het verder kunt ontwikkelen.

Ontvang onze website tips als whitepaper

Ontvang 10 Praktische tips voor een snelle check of je website aan vernieuwing toe is. De tips zijn gebaseerd op 20+ jaar ervaringen als digital agency en bieden brede inzichten over data, doelgroepen, vormgeving en techniek.

Je geeft ons toestemming om je gegevens te mogen gebruiken om contact met je op te nemen nav deze whitepaper. We verstrekken je gegevens nooit aan derden.

Extra power voor jouw corporate start-ups?

Zoek je een digital partner om de corporate start-up echt goed uit de startblokken te laten schieten? Laten we dan eens vrijblijvend kennismaken. We kunnen dan meteen vertellen over onze samenwerking met andere corporate start-ups.

Niels Bovendeur

Niels Bovendeur

Creative partner

Dit is ook interessant