Umbraco Cloud Award

Hoe uniek de Baseline functionaliteit is werd afgelopen week weer duidelijk tijdens de . De winnaar in de categorie ‘Best Cloud Solution’ werd de site voor Imperial Brands gerealiseerd door onze Engelse Umbraco-collega’s van Cold Banana. De Baseline functie maakt dit project tot de terechte winnaar. Met verschillende merken en wereldwijde sites bleek Umbraco Cloud perfect voor deze multinational om brandsites eenvoudig te kopiëren, aan te passen naar de lokale behoeften en snel te lanceren. Happy marketeers over de hele wereld.

In het kort hoe de Umbraco Baseline functie werkt

Met de Baseline-functie maak je nieuwe Cloud-sites op basis van een bestaande site. Het klinkt eenvoudig en dat is het ook! Dit is kort hoe het werkt:

 

  • We nemen als voorbeeld een site (in het CMS heet het project) die we voor het gemak ‘Alion Loves Umbraco’ noemen. De hoofdsite is de Baseline.
  • We willen een nieuwe site lanceren die veel op ‘Alion Loves Umbraco’ lijkt. Dat wordt het Child-project.
  • Met 1 druk op de knop kopiëren we in het CMS het project ‘Alion Loves Umbraco’.
  • De Baseline wordt volledig gekopieerd met alle code, alle documenten, alle templates, CSS files, JavaScript etc.
  • Je kan er zelfs voor kiezen om ook de volledige content over te nemen. Je hebt dan een exacte kopie.
  • En je kan zoveel ‘Children’ maken als je wilt.

 

Eerst zien, dan geloven? Check dan snel deze Umbraco-video waarin je in het systeem ziet hoe eenvoudig het werkt.

Vijf redenen om direct verliefd te worden op Umbraco Baseline

 

1. Snel nieuwe sites opzetten

Dit is de hoofdreden. Zoals je hiervoor gelezen hebt is het (zelf) kopiëren van sites, het opzetten van nieuwe (mini)sites eenvoudiger dan binnen welk platform dan ook.

 

2. Op 1 plaats aanpassingen doorvoeren voor alle sites

Wil je nieuwe functionaliteiten toevoegen die voor alle Child-projects gelden? Dan pas je de Baseline aan en met een simpele klik op de knop update je alle sites. Je kan er zelfs voor kiezen om de aanpassing voor slechts enkele sites te doen (simpelweg met checkboxen). Als voorbeeld pakken we een belangrijke SEO release (zoals het geval was met Google Microdata/Schema). We hebben de functionaliteit direct ontwikkeld voor de Baseline en met een enkele klik uitgerold naar elk Child-project. Dit maakte dat marketeers direct hun sites konden optimaliseren en de concurrentie voorbleven.

 

3. Op 1 plaats upgrades uitvoeren

Wat voor aanpassingen geldt, gaat ook op voor nieuwe releases/upgrades van Umbraco. We gaan aan de slag met de Baseline en daarna volgen automatisch de Child-projecten.

 

4. Maakt merken en merkaanwezigheid sterker

Dit punt lichten we extra uit voor bedrijven die met meerdere merken werken én/of sterk internationaal actief zijn. We zien dat de eenvoud van kopiëren voor een snelle wereldwijde communicatie en zichtbaarheid zorgt. En bovenal dat hun merkidentiteit gewaarborgd is en blijft. Door alle brands en landen heen. Sterke Baselines maken dat alle Child-projects binnen de bedrijfskaders opereren. De Carlsberg Group is een goed voorbeeld. Martin Majlund, Group Marketing Technologist: “Umbraco Cloud stelt ons in staat om enkele honderden lokale merkwebsites in 1 omgeving te brengen waar alle inhoud en functionaliteit naadloos wordt overgedragen en intern wordt hergebruikt tussen merken en markten en extern tussen platforms en apparaten. Umbraco Cloud maakt onze merkaanwezigheid veel sterker door ons organische verkeer drastisch te vergroten en alle inhoud op elk moment op elk apparaat toegankelijk te maken."

 

5. In the end: scheelt heel veel tijd dus…..geld

Bovenstaande punten maken het werken met al je bedrijfssites nog leuker en makkelijker. En tijd betekent simpelweg ook geld. Tijd die je zinvol kan steken in de rest van je projecten. Sommige Umbraco-gebruikers beheren tientallen of honderden sites. Onvoorstelbaar hoeveel tijd initieel het opzetten en later het onderhouden van al deze sites (functionaliteiten en upgrades) normaalgesproken in beslag neemt!

Alion & Umbraco Baselines

Je ziet wat Umbraco en Baselines allemaal te bieden heeft. Voor klanten creëren wij succesvolle Umbraco Cloud websites en helpen hen op weg met de Baseline functionaliteit. De kracht van Baselines is bovendien dat wij voor nieuwe klanten de eerste stappen al hebben gezet voordat ze ook maar een handtekening hebben geplaatst. Wij hebben namelijk een geperfectioneerde "Alion Baseline". Onze Umbraco specialisten hebben veelgebruikte componenten al ontwikkeld in deze Baseline, denk aan tekstpagina's, SEO-finetuning en de XML-sitemap generator. Op dit fundament kunnen wij websites bouwen voor klanten. Het maakt dat projecttijd in andere, klantspecifieke wensen gestoken kan worden.

Ontvang onze website tips als whitepaper

Ontvang 10 Praktische tips voor een snelle check of je website aan vernieuwing toe is. De tips zijn gebaseerd op 20+ jaar ervaringen als digital agency en bieden brede inzichten over data, doelgroepen, vormgeving en techniek.

Je geeft ons toestemming om je gegevens te mogen gebruiken om contact met je op te nemen nav deze whitepaper. We verstrekken je gegevens nooit aan derden.

Interesse in Umbraco Cloud?

Werk je veel met themasites, brandsites, campagnesites, landensites etc? Dan laten wij je graag zien hoe je je werk vele malen leuker maakt met de inzet van Umbraco. Het scheelt je zoveel tijd en het staat als een huis. Wij zetten de basis goed neer en je kan (als je wilt) zelfstandig snel nieuwe sites lanceren.

Robbert Vroegindeweij

Robbert Vroegindeweij

Managing Partner

Dit is ook interessant