Ons team heeft de hele dag interessante presentaties bijgewoond over de komende ontwikkelingen van Umbraco waarbij voorbeelden werden gegeven over geweldige hulpmiddelen en systemen die de community op websites over de hele wereld heeft gecreëerd.

 

Van innovaties voor de developer tot het verbeteren van de editor ervaringen, ons team heeft hele waardevolle lessen geleerd die zij graag willen toepassen in onze huidige en toekomstige Umbraco projecten. Dit is iets waar gebruikers veel profijt van zullen hebben.

 

Laten we eens kijken wat het team heeft geleerd op DUUGFest!

Genereren van statische sites, ongelooflijke snelheden met ongelooflijke bruikbaarheid.

In de presentatie van Matt Brailsford ontdekte ons team de verbazingwekkende kant van het genereren van statische sites met Umbraco. Het systeem waarmee de voorkant van de website kan worden gegenereerd als platte bestanden, wat betekent dat er geen complexe berekeningen gedaan hoeven worden. Als gebruiker krijgt u hetzelfde Umbraco systeem, zonder nadelen voor de bewerkingservaring.

 

De site zal hiermee drastisch sneller geladen worden voor uw desktop- en mobiele klanten. Het mooie aan het genereren van statische sites is dat we hierdoor de Umbraco website kunnen aanbieden op een load-balanced, schaalbare configuratie, zodat u dynamisch kunt schalen naar de grootte van uw doelgroep. Dit alles wordt nog aangevuld met de beveiliginsvoordelen voor u als eigenaar van de website. Omdat alle bestanden statisch worden geladen, verminderd dit de 'zwakke schakels' binnen een standaard Content Management Systeem enorm.

Umbraco upgraden van versie 7 naar 8 - Waarom?

Eén van de belangrijkste onderwerpen voor ons team - het upgraden van Umbraco naar versie 8, de laatste versie - werd uitgebreid behandeld bij DUUG.

 

Bij de presentatie van Callum Whyte heeft het team het verschil tussen Umbraco 7 en 8 gezien en uitgelegd gekregen wat er nodig is om naar de nieuwe versie te migreren, waaronder het overzetten van bestaande templates, documenttypes en gegevenstypen.

 

Een paar van deze functies zijn:

  • Content-apps - De nieuwe tool om paginagegevens te verbeteren. Met content-apps kunnen wij SEO-applicaties gebruiken om realtime pagina informatie te analyseren. Het bekijken van metagegevens van afbeeldingen en meer.
  • Meertaligheid - Hiermee kunt u pagina's gemakkelijk in hetzelfde scherm in meerdere talen vertalen en aan uw klanten bezorgen.
  • Oneindig bewerken - Dit geeft uw editors de mogelijkheid om te doen waar zij goed in zijn: pagina's bewerken zonder de pagina's te herladen, of te stoppen met bewerken om bijvoorbeeld een afbeelding te uploaden.
Umbraco en de Europese Raad - Grote site, geen probleem.

Sommigen van ons team woonden een toespraak bij die werd gepresenteerd door Simone Chiaretta, hier liep Simone door een Umbraco-implementatie van enorme schaal - 24 talen, 28 landen.

 

Simone legde uit en demonstreerde dat door gebruik te maken van de verbazingwekkende bibliotheek aan extensies die beschikbaar zijn voor Umbraco, dat het CMS-systeem duizenden artikelpagina's aankan die worden bewerkt door een team van meer dan 800 vertalers die tegelijkertijd op de live website werken. Al die tijd werkte een team van 9 ontwikkelaars samen om een ​​supersnel, schaalbaar systeem te maken met behulp van tools zoals Elastisch zoeken, Vorto-vertalingen en Varnish-caching.

 

Het bewijs is duidelijk en de website is hier te vinden: https://www.consilium.europa.eu/nl/

Fotocredits: Remke Maris

Ontvang onze website tips als whitepaper

Ontvang 10 Praktische tips voor een snelle check of je website aan vernieuwing toe is. De tips zijn gebaseerd op 20+ jaar ervaringen als digital agency en bieden brede inzichten over data, doelgroepen, vormgeving en techniek.

Je geeft ons toestemming om je gegevens te mogen gebruiken om contact met je op te nemen nav deze whitepaper. We verstrekken je gegevens nooit aan derden.

Geïnteresseerd?

Vond u dit artikel interessant en denkt u dat Umbraco van nut kan zijn voor uw organisatie? Misschien is ons artikel '8 redenen om voor Umbraco te kiezen' interessant voor u. En aarzel niet om contact met ons op te nemen!

Tom Chance

Tom Chance

Senior Developer

Dit is ook interessant