Digital advertising met impact kun je alleen bereiken als de campagnes gefocust zijn op de doelgroep. Dat betekent relevante content, op het juiste moment, op de juiste plek. En altijd met het idee om je doelgroep verder te helpen. Dus user first! Dit zou het uitgangspunt moeten zijn van jouw campagne en hiermee toon je relevantie. De beloning hiervan is naamsbekendheid, meer leads, meer verkoop oftewel succesvolle campagnes die bijdragen aan de doelstellingen.

 

Tips voor het maken van impact door digital advertising:

1. Alleen om aandacht vragen helpt niet!
Dit heeft namelijk geen zin, jouw campagne wordt vanzelf beloond met aandacht wanneer het relevant is voor de doelgroep.

 

2. Doe onderzoek
Succes wordt bepaald door goed onderzoek en het hebben van de juiste informatie. Hiermee leg je het fundament voor de campagne. Dus doe onderzoek naar je doelgroep, de customer journey, beschikbare kanalen en de concurrentie. 

 

3. Definieer de relevante kanalen en boodschap
Vertaal de inzichten van je doelgroep naar goede boodschappen en het kiezen van de juiste kanalen en middelen. Je verhoogt hiermee de kans op het bereiken van de doelgroep en interactie.

 

4. Stem creatie af op de doelgroep
Wist je dat minder dat de gemiddelde aandacht voor een ad minder dan 1 seconde is? Dan kan je maar beter zorgen dat je daarin de klik maakt met je doelgroep. Zorg dus voor eigenheid. Je zorgt hiermee dat de doelgroep niet alleen aandacht geeft maar nu ook behoudt en je merk in de toekomst herinnert. 

 

5. Maak gebruik van relevant beeldmateriaal
Vermijd al te duidelijke stock fotografie. Je doelgroep is op zoek naar echtheid en uniek materiaal.

 

6. Zorg voor duidelijke en zichtbare CTA’s
Call to actions of CTA's sporen iemand aan tot een actie. Deze actie moet daarom kort maar krachtig weergeven wat de persoon na een interactie zoals een kliktap of swipe kan verwachten.

 

7. Geef niet teveel informatie
Het is een open deur, maar heel erg waar: Less is More! De kracht van advertising zit in de balans tussen genoeg info weergeven en spanning houden. Hiermee zorg je dat iemand interactie heeft met jouw ad.

 

8. Gebruik korte teksten
Geen tijd. Veel tekst slecht. Één oogopslag goed. Mand.

 

9. Vermijd lange animaties
Uiteraard is lang hier subjectief. Het belangrijkste is om te begrijpen met welk doel (aandacht, informeren, overwegen, overtuigen, actie) de animatie wordt gemaakt. Besef dat waarschijnlijk niet elk detail in een animatie nodig is om een boodschap over te brengen.

 

10. Optimaliseer je creaties
Meet het succes van je creaties en kijk hoe ze geoptimaliseerd kunnen worden. A-B testen kan hierbij handig zijn om te kijken welke variabelen je moet aanpassen om nog succesvoller te zijn.

Ontvang onze advertising tips als whitepaper

Download deze handige checklist met 10 tips over het verbeteren van je digitale advertenties. Het zijn adviezen over over vormgeving, copy en het gebruik van animaties.

Je geeft ons toestemming om je gegevens te mogen gebruiken om contact met je op te nemen nav deze whitepaper. We verstrekken je gegevens nooit aan derden.

Impact maken met een campagne?

Uiteraard kunnen de digital advertising experts van Alion je hiermee helpen. Zowel op het vlak van strategie, creatie als productie!

Niels Bovendeur

Niels Bovendeur

Creative partner

Dit is ook interessant