SEO & Umbraco

Zichtbaarheid (SEO) en site-optimalisatie is een samenspel van ‘zaken’ achter de schermen en gemak voor de websitebezoeker aan de ‘voorkant’. Het is geen geheim dat je aan de achterkant zoekmachines moet vertellen waar jouw webpagina’s over gaan: SEO. Dit moet je gewoon goed geregeld hebben om de concurrent voor te zijn of te blijven. Binnen Umbraco zorgen wij er (standaard) voor dat je alle vereiste SEO-gegevens meeneemt. Denk dan onder meer aan:

  • Paginatitel, metabeschrijving en meta-trefwoorden per webpagina
  • Opengraph en Twittercard SEO-gegevens
  • org Microdata XML Sitemap-informatie

Zeker voor het eerste punt moet je aan een aantal zoekmachinevoorwaarden voldoen (o.a. tekstlengte en zoekwoorden). Om meteen in het CMS te zien hoe het straks in Google of Bing getoond wordt, geven de SEO-pakketten van Umbraco (zoals SEO Checker) een preview van het zoekresultaat. De SEO-tools geven bovendien optimalisatie-advies op basis van de informatie die je hebt ingevoerd. Zo zorg je ervoor dat je voldoet aan de criteria die zoekmachines stellen en verhoog je direct je zichtbaarheid.

Hoe het bij ons en onze klanten in de praktijk werkt?

In overleg adviseren en implementeren we het best matchende SEO-pakket. Uiteraard doorlopen we de praktische zaken waarna je er zelf gemakkelijk mee aan de slag kan. Zo benut je de tool optimaal. We zijn trouwens niet beperkt tot de beschikbare Umbraco SEO-pakketten. Mochten er specifieke wensen zijn, dan kunnen wij dat op maat ontwikkelen. Dat is het voordeel van het open-source CMS en de grote community van Umbraco ontwikkelaars, waar onze specialisten ook onder vallen.

Site-optimalisatie & Umbraco

Hoe relevanter jouw website is en hoe beter de klantervaring is, des te beter zoekmachines jouw site waarderen. Dus hoger ranken. Site-optimalisatie beïnvloedt de vindbaarheid op een positieve manier. Optimaliseren voor de bezoeker betekent in de eerste plaats: meten! Bij elke website zijn de achterliggende cijfers key voor het analyseren en bijsturen van je marketinginspanningen. Welke tools gebruik je daar allemaal voor? Dit is de top 4 die wij zien:

  • Google Analytics om verkeerspatronen, bouncepercentages, gedragsstromen en SEO-prestaties van pagina's te begrijpen (hoe goed zijn de pagina's gerankt voor bepaalde zoekwoorden of waar worden pagina's op gevonden).
  • Heat mapping software om te begrijpen waar gebruikers op klikken binnen de site, begrijpen waar een gebruiker zich op richt binnen de website
  • Real-time monitoring om te zien wat gebruikers momenteel op de site doen, inzicht in de prestaties van je site (laadsnelheid van pagina's en live foutrapportage)
  • Software voor gebruikerstesten het betrekken van de gebruikers om feedback te krijgen over bepaalde pagina's of tools op je website.
De uitdaging van echt meten en weten

Meten = weten. Een open deur, dat weten we. Maar het klinkt eenvoudiger dan het is.

 

Hierboven hebben we vier softwarevoorbeelden gegeven die je kan implementeren. Een combinatie van deze tools is vaak nodig om echt voordeel te behalen (denk aan verhoogde conversieratio en verbeterde gebruikerservaring). Nadeel is dat al deze tools tezamen een deskundig oog vragen om de gegevens goed te verwerken én te begrijpen. En dat is precies waar wij en Umbraco werk van hebben gemaakt! Iets wat ingewikkeld is eenvoudig maken. Dit doen we in veel gevallen door het CMS op maat in te richten voor de klant, met gebruiksvriendelijkheid voorop. Het gemak van maatwerk binnen Umbraco biedt hier volop ruimte voor.

 

Om een voorbeeld te geven: door analysetools in het Umbraco CMS te integreren kunnen we metrische gegevens genereren (vanuit alle tools tegelijk), die direct op de webpagina's worden geanalyseerd. Zo kan je als marketeer meteen zien op welke knoppen de bezoekers klikken, welke teksten worden gelezen, welke woorden op de website hoog ranken enzovoorts. Hier kan je perfect op sturen. Happy marketeers!

 

En het fijne is, dat je je niet hoeft aan te melden bij alle losse systemen om de gegevens te verzamelen. Bovenal heb je geen specifieke expertise nodig om te begrijpen waar bepaalde analytische informatie van toepassing is, dit is tevoren uitgedacht en ingericht.

 

Nu horen we je denken dat het maatwerk is en dus onbetaalbaar. Goed nieuws. Umbraco werkt actief aan al deze oplossingen en hulpmiddelen. Dat betekent dat veel hiervan al ontwikkeld is of wordt door Umbraco-experts. Binnen redelijke tijd (en dus budget) kunnen wij het inrichten.

 

Hier vertellen we in het algemeen meer over wat een Umbraco website kost inclusief 3 prijsvoorbeelden.

Ontvang onze website tips als whitepaper

Ontvang 10 Praktische tips voor een snelle check of je website aan vernieuwing toe is. De tips zijn gebaseerd op 20+ jaar ervaringen als digital agency en bieden brede inzichten over data, doelgroepen, vormgeving en techniek.

Je geeft ons toestemming om je gegevens te mogen gebruiken om contact met je op te nemen nav deze whitepaper. We verstrekken je gegevens nooit aan derden.

Ook een happy marketeer worden? ;-)

De mogelijkheden en het gemak van dit open source CMS maken dat marketeers graag met Umbraco werken. Wil je er meer over weten, gewoon eens een demo zien of ons direct uitdagen voor jouw digitale wens? Neem dan contact op met Kezia!

Kezia Sieters-Jansen

Kezia Sieters-Jansen

Accountmanager

Dit is ook interessant