Wat is automated video advertising?

Iedereen kent de (supermarkt)advertenties wel die je online voorgeschoteld krijgt. Je ziet ze op nieuwssites, social media, de site van de super zelf en in de bestel-app. Veel ketens hebben wekelijks of maandelijks nieuwe acties waarbij het steeds weer hard werken is om alles op tijd én goed te regelen. Het creëren van de online advertenties is dan ook een behoorlijke hap uit het jaarlijkse budget. Het gebeurt in de meeste gevallen namelijk nog op de ‘ouderwetse’ manier. Wel digitaal, maar niet verder geautomatiseerd. Er kan inmiddels zoveel meer.

 

Hier komt de ontwikkeling van automated video advertising om de hoek kijken. Om in de Engelse termen te blijven: het wordt ook wel een automated digital circular solution genoemd. Waarbij circular staat voor folder. Het is een geautomatiseerde oplossing voor je online folderaanbiedingen.

 

Terugkerende werkzaamheden zijn te optimaliseren, sneller en dus ook goedkoper te maken. Alles wat namelijk vast staat hoeft niet steeds opnieuw veel tijd te kosten. Denk aan alle creatieve kaders. Met een vast sjabloon richt je je voortaan alleen op ‘het nieuwe’, op de actuele deals. Via automated video advertising zet je de acties eenvoudig in een feed waarna de tool de gehele advertentie creëert/animeert.

 

Samengevat: eenmalig automatiseren we een maatwerk videotemplate waarna je super easy én hufterproof zelf aan de slag kan. Blije retailers!

Top 6 redenen om automated video advertising in te zetten

We zetten enkele goede redenen op een rij om over te gaan op deze werkwijze:

  • Tijd en geld. Je leest het hiervoor al. Je investeert in het sjabloon, de techniek, maar daarna bespaar je zoveel tijd. We zien klanten die 3 à 4 uur werk per week terugbrengen naar maximaal 10 minuten per week. Zette je voorheen bij elke stap een bureau aan het werk? Dan ga je met automated video advertising helemaal veel geld besparen als je werkzaamheden (deels) in eigen huis doet.
  • Bewaking huisstijl/merk. Werken binnen de afgesproken kaders zorgt er voor dat alles wat je doet gegarandeerd binnen de huisstijl past.
  • Reductie van het aantal fouten. Minder handwerk, minder fouten. En sluipt er toch een fout in, dan is een correctie zo gedaan.
  • Testen, meten en bijsturen. Je kan het effect van alle content snel testen/meten en snel zelf bijsturen waar het verstandig is.
  • Altijd up-to-date. Product uitverkocht, een extra product of aangepaste actie? Je houdt alles eenvoudig up-to-date.
  • Andere technische mogelijkheden komen ineens binnen budgetbereik. Denk aan personalisatie in advertenties.

Digital advertising wordt alleen maar belangrijker. Maar ga wel voor advertising met impact!

Voor welke bedrijven is automated video advertising interessant?

Voor elk bedrijf dat regelmatig wisselt van campagnes is het aantrekkelijk. Zeker binnen de retail. Bij wekelijkse en maandelijkse deals is de investering snel terugverdiend. Supermarkten maken daarom snel de overstap naar deze werkwijze. Voor meerdere klanten hebben wij deze geautomatiseerde oplossing ingericht. Denk aan bouwmarkten, een drogisterijketen, slijterijen en discountwinkels.

 

En het mooie van automated video advertising is dat online adverteren voor kleinere partijen ook breder toegankelijk wordt. Waar het budget eerst niet toereikend was, kunnen zij nu ook online zichtbaarder worden en wekelijks nieuwe krachtige advertenties tonen.

Wat kan Alion voor jou betekenen?

Als specialist in online advertising hebben we ons ook toegelegd op automated video advertising. Voor klanten die regelmatig online adverteren maken we het hele proces sneller en dus ook goedkoper. Bij een geautomatiseerde oplossing heb je de optie om de tool intern beschikbaar te maken (op je werkstation) of volledig online. Wij ontwikkelen een template op maat waarna je zelf eenvoudig up-to-date advertenties creëert.

Ontvang onze Display Cheat Sheet

Welk type display advertising en welke kanalen zet je in voor optimaal resultaat? Het Display Cheat sheet legt uit welke mogelijkheden er zijn en wanneer je deze het beste kunt gebruiken.

Je geeft ons toestemming om je gegevens te mogen gebruiken om contact met je op te nemen nav deze whitepaper. We verstrekken je gegevens nooit aan derden.

Sparren over automated video ads?

Wil je weten wat we precies voor jouw online advertenties kunnen doen? Laten we dan eens sparren. Wij brengen ook de investering en terugverdientijd voor je in kaart. Neem contact op met Niels!

Niels Bovendeur

Niels Bovendeur

Creative partner

Dit is ook interessant