1. Happy Editors met Umbraco CMS

We zetten deze reden met stip op 1. Voor ons is het al zo vanzelfsprekend dat we het bijna vergeten, maar Umbraco CMS is een feestje voor editors. Voor veel van onze klanten zelfs een verademing. Umbraco is zo gebruiksvriendelijk dat een opleiding overbodig is. Een snelle uitleg is voldoende voor contentbeheerders (redactieleden). Dit komt onder meer door de overzichtelijke boomstructuur en het intuïtieve paginabeheer. Een CMS dat prettig werkt, zorgt er voor dat je sneller content plaatst. Zoals Umbraco het zelf zegt: Happy marketer = great content! 😊

2. Geen plug-ins, standaard extra functionaliteit!

Umbraco is speciaal ontwikkeld voor solide, meer geavanceerde websites, zonder afhankelijk te zijn van externe plug-ins. Waardevol, want plug-ins brengen vaak beveiligingsrisico’s en afhankelijkheden met zich mee. Het CMS heeft standaard alle functionaliteiten die je nodig hebt voor een professionele site en dito beheer. Denk hierbij aan een krachtige zoekfunctie, meertaligheid (gebruiksvriendelijk!), digitale formulieren, rechten & rollen en templatebeheer. Zie bijvoorbeeld de site van onze klant Lagersmit: www.lagersmit.com

3. Marketingactie bedacht? Ready? Go!

Als marketeer weet je als geen ander dat je jouw ideeën liever nog gisteren dan vandaag wilt uitvoeren. Je hebt de perfecte actie bedacht voor jouw doelgroep, en nu? In Umbraco kan je snel zelf, of met een beetje hulp van ons, een marketingactie opzetten. Wat heb je nodig? Ga aan de slag met landingspagina’s, digitale formulieren, workflows, het verzamelen van data, koppelingen met je mailprogramma, CRM etc. In no time staat jouw marketingactie live!

4. Stapje extra voor SEO en social media

Umbraco is er voor de marketeer, het CMS kan dan ook niet anders dan helemaal ‘SEO-proof’ zijn. Om hoger te ranken zijn standaard technische zaken ingebakken als een xml sitemap, robots.txt en optimale laadsnelheid. Op paginaniveau voer je eenvoudig de title tag en meta description in, met de juiste lengte! En om duplicate content te voorkomen bepaal je makkelijk een noindex en nofollow. Wat we extra willen uitlichten is de unieke social media toepassing. Je kent het wel: je hebt een prachtige pagina opgemaakt die je via social media deelt en vervolgens gaat Facebook aan de haal met de afbeelding. Van het prachtige beeldmateriaal blijft alleen een bizarre uitsnede over. Teleurstellend! Met Umbraco CMS is dat verleden tijd. Jij hebt helemaal de regie in eigen hand. Zonder de inzet van Photoshop of een ander programma bepaal je eenvoudig in het CMS de cut outs en focusgebieden. Gedeelde pagina’s via social media zien er voortaan zo perfect uit als jij het voor ogen hebt.

5. Meerdere sites in 1 Umbraco systeem

Behoeft dit punt extra uitleg? Misschien niet, maar het is niet zo vanzelfsprekend dat je in 1 systeem meerdere sites kunt beheren. In Umbraco is het geen probleem. We hebben het dan niet zozeer over de meertaligheid (standaard functie), maar denk aan actiesites, campagnesites of een site voor een ander bedrijfsonderdeel. Alles handig in 1 systeem en door middel van rechten geef je iedereen de juiste toegang. Extra voordeel bij de Umbraco cloud hosting: geen losse updates, maar in 1 keer worden alle sites automatisch meegenomen!

6. Geen concessies, alles binnen de eigen huisstijl!

In Umbraco ben je niet afhankelijk van een gekozen template, maar kan de hele website ingericht worden zoals jij het wilt. Je hebt niet voor niets als bedrijf een eigen unieke uitstraling, die moet ook op de site perfect tot uiting komen. Alles volgens de eigen huisstijl, jouw eigen unieke design. En wil je later toevoegingen of aanpassingen doorvoeren? Dan is ook dat geen probleem. Hierbij willen we wel aangeven dat alles wat redacteuren in het CMS samenstellen standaard volgens de huisstijl is. Zo houden gegarandeerd alle beheerders dezelfde bedrijfsuitstraling aan.

7. Umbraco CMS koppelingen met o.a. mailprogramma’s

Umbraco is een open source CMS dat gebruik maakt van het .NET Framework. Dat is niet alleen genieten voor developers, maar zeker ook voor marketeers. Het betekent namelijk flexibiliteit! Denk aan krachtige koppelingen met externe systemen als mailprogramma’s en CRM-systemen. Zie jij de marketing-mogelijkheden al voor je?

8. Gaan we headless?

Last but not least, Umbraco zit niet stil! Umbraco wil vooroplopen en luistert goed naar de wensen van haar gebruikers. Op het hoofdkantoor in Denemarken is een team van ontwikkelaars continu bezig met het doorontwikkelen van het CMS. Als open source CMS doen ze dat natuurlijk niet alleen, maar samen met de wereldwijde Umbraco-community met meer dan 200.000 developers, marketeers en editors. Waar wij als Alion trots deel van uitmaken. Uit eigen ervaring kunnen we zeggen dat het als 1 grote betrokken familie voelt. We weten dat er op dit moment hard gewerkt wordt om het systeem ‘headless’ te maken. Dat betekent dat content centraal staat en je die content kan gebruiken voor elke toepassing die je wilt. Kort gezegd haalt dan de site de gewenste content uit het systeem, maar ook andere applicaties doen dat zoals een mobiele app, smartwatches of een winkeldisplay. Wij zien marketeers blijer en blijer worden. 😊

Voorbeelden van Umbraco sites

Mede door de redenen in dit artikel is Umbraco erg gewild. Bekende namen als McDonalds, Mercedes, Amnesty International en Carlsberg gebruiken Umbraco. Wereldwijd zijn er inmiddels 500.000 sites met dit CMS gebouwd. En elke dag komen er meer dan duizend bij!

Meer weten?

Neem contact op met Niels.

Niels Bovendeur

Niels Bovendeur

Creative partner

Dit is ook interessant