#1 de juiste lengte

Less is more, maar dat geldt niet altijd voor een uitleganimatie. Wat doet een uitleganimatie? Het woord zegt het al: je legt iets uit. Natuurlijk is het fijn als dat in 30 seconden lukt, maar schroom niet om een uitleganimatie langer te laten duren. Zorg er wel voor dat je zo snel mogelijk naar de kern van je verhaal gaat. Je wilt jouw kijker namelijk ook niet ‘vermoeien’ met een te lange animatie. In feite moet je het hele verhaal in maximaal 2 minuten kunnen uitleggen.

#2 Gebruik een voice over in je uitleganimatie

Ook bij een uitleganimatie geldt dat een beeld meer zegt dan 1000 woorden. Om de beelden extra kracht bij te zetten voeg je een voice-over toe. Hierdoor komt jouw boodschap zowel visueel als auditief bij de ontvanger binnen. En dat vergroot het effect van jouw uitleganimatie.

#3 Zorg dat je uitleganimatie bij je huisstijl past

Het lijkt een inkoppertje maar het wordt nog vaak vergeten. Ook een uitleganimatie moet passen bij de huisstijl van jouw bedrijf. Voor de kijker moet er geen twijfel zijn van wie de uitleganimatie afkomstig is. Een uitleganimatie is, net als je andere uitingen, een digitaal uithangbord van jouw merk. Natuurlijk moet de stijl van jouw uitleganimatie ook aansluiten bij de doelgroep. Zorg dus voor de juiste stijl, tone of voice en boodschap. Meerdere doelgroepen? Meerdere uitleganimaties!

#4 promote it!

Plaats je uitleganimatie niet alleen op je website (en landingpages), maar promoot je uitleganimatie ook via digitale nieuwsbrieven, blogs en social media. En wees niet bang om wat budget in te zetten, als je zoveel tijd en energie in het maken ervan hebt gestoken, wat is dan die extra € 50,- om te zorgen dat de uitleganimatie ook daadwerkelijk door jouw doelgroep wordt bekeken?

Ontvang onze tips over uitleganimaties als whitepaper

Verleid klanten met de beste uitleganimatie die je maar kunt bedenken! In dit whitepaper lees je hoe je dat aanpakt. Het bevat onze 6 belangrijkste tips voor een goede uitleganimatie.

Je geeft ons toestemming om je gegevens te mogen gebruiken om contact met je op te nemen nav deze whitepaper. We verstrekken je gegevens nooit aan derden.

Een uitleganimatie laten maken?

Ben je ervan overtuigd dat een uitleganimatie van meerwaarde is voor jouw business? Laten we dan eens kennismaken. Dan zorgen we samen voor een animatie die aan alle belangrijke eisen voldoet en klanten voor je wint. Een uitleganimatie heeft bij ons geen grenzen, als je het kunt bedenken, kunnen onze motion designers het maken!

Niels Bovendeur

Niels Bovendeur

Creative partner

Dit is ook interessant