Wat is robuuste technologie?

Dat betekent natuurlijk niet dat we steeds opnieuw het wiel uitvinden. Integendeel, we maken dankbaar gebruik van wat wij 'robuuste technologie’ noemen. Dat is technologie die zich heeft bewezen qua veiligheid, performance, schaalbaarheid en ontwikkeling. 

 

Op deze pagina lees je over de robuuste technieken waar wij mee werken. Wil je meer weten of heb je een vraag of uitdaging voor ons? Neem dan contact met ons op!

 

Bij Alion maken we gebruik van verschillende soorten technologie. Zo werken we met technieken voor toepassingen in o.a. front-end, back-end, server-side, hosting en security. Per categorie nemen we de belangrijkste technieken met je door.

Drie technologische hoofdcategorieën

Front-end technologie

Met front-end technologie ontwerpen en bouwen we het zichtbare gedeelte van websites en applicaties. Onze front-end developers gebruiken verschillende technieken om de user interface van een app of website te maken.

Back-end technologie

Als Alion developers het hebben over de back-end dan praten ze over de logica en functionaliteiten van jouw website of applicatie. Back-end technologie is een combinatie van servers, applicaties en databases.

Development en deployment tools

In het development en deployment proces maakt Alion gebruik van veschillende tools om snel, foutloos en veilig te werken. Hieronder lees je meer over de door Alion gebruikte tools.

Front-end technologie

HTML5

HTML staat voor HyperText Markup Language. Het is een programmeertaal voor het schrijven van webpagina's. HTML5 is de nieuwste, afgewerkte versie van de HTML-standaard. Deze nieuwe programmeertaal bevat de functionaliteit van zowel HTML als XHTML (een programmeertaal met de functies van HTML maar met striktere regels). Verder zijn kleine foutjes verbeterd en levert HTML5 betere ondersteuning voor webapplicaties.

JavaScript (JS)

JavaScript is een programmeertaal om pagina's op internet interactief te maken en webapplicaties zoals Progressive Web App’s te ontwikkelen. JavaScript wordt door de meeste telefoons en browsers standaard ondersteund. Naast HTML en CSS is het een van de kerntechnologieën van het wereldwijde web.

CSS3

Met Cascading Style Sheets (CSS) is de vormgeving van een website los te koppelen van de inhoud. Via CSS wordt de vormgeving van jouw website centraal vastgelegd, zo kan deze beter worden beheerd.

GSAP

GSAP staat voor Green Sock Animation Platform. Het is een JavaScript animatieplatform dat gebruikt wordt voor interactieve animaties en display advertenties. GSAP libraries laden snel, presteren goed en bieden ontzettend veel mogelijkheden. GSAP kan overweg met HTML5, SVG, jQuery, Canvas, CSS, oude en nieuwe browsers, React, Vue, EaselJS, mobile etc. Alion gebruikt GSAP graag vanwege al deze voordelen én natuurlijk omdat we er hele soepele en gelikte (interactieve) animaties mee maken

vueJS

VueJS is een open-source MVVM front-end JavaScript framework, ontwikkeld om user-interfaces en single-page applications te maken. Bij Alion bouwen we met VueJS single-page en complexe applicaties. Het is een relatief eenvoudig framework waardoor we zelfs het raamwerk van de meest complexe applicaties binnen korte tijd neer kunnen zetten. Vue geeft ons de mogelijkheid om op een solide basis front-end applicaties te ontwikkelen waarbij diverse ontwikkelstandaarden gevolgd worden. Denk aan peer-reviews, versioning, code-hergebruik, uitbreidbaarheid (extensibility) en source-code management. Veel functionaliteit is beschikbaar door middel van bestaande open-source plugins en modules. Door een grote community is er veel ondersteunende informatie beschikbaar. Dit resulteert in een duurzaam ontwikkel- en groeipad en kunnen we als agency snel inspringen op gewenste wijzigingen in te ontwikkelen tools.

Back-end technologie

.NET core

.NET Core is een gratis en open-source developmentframework van Microsoft. Een developmentframework wordt gebruikt voor het sneller en efficiënter ontwikkelen van software. .Net Core is snel en makkelijk uit te breiden dankzij een kleine code footprint en een zeer uitgebreid aanbod aan (veelal gratis) packages. Dit maakt dit back-end framework zeer geschikt voor web applicaties. Dankzij .Net Core’s Cross platform compatibility kan een applicatie draaien op zo’n beetje alle platforms zoals Windows Linux/Unix of Mac. Onze ruime ervaring met .Net Core zorgt ervoor dat we snel betrouwbare API functionaliteit kunnen opzetten en tegelijkertijd kunnen bouwen aan de voorkant van een website of app voor een optimale gebruikerservaring.

C#

C# ("C sharp") is een open source, cross-platform programmeertaal door Microsoft ontwikkeld als deel van het .NET framework. De programmeertaal is in eerste instantie ontworpen voor het schrijven van Windows-clienttoepassingen, maar wordt tegenwoordig voor allerlei toepassingen ingezet. Van apps tot API’s en van webapplicaties tot AI-software. De wereldwijde populariteit van C# zorgt ervoor dat veel kennis en informatie beschikbaar is. Overdraagbaarheid van code is dankzij de populariteit en beschikbaarheid van ontwikkelaars gewaarborgd. Bij Alion gebruiken we C# om zelfs voor de grootste uitdaging een oplossing te vinden. We zijn een ervaren C# ontwikkelaar en zetten snel en efficiënt functionaliteiten in C# op.

SQL Server

Microsoft SQL Server is een relationeel databasebeheersysteem ontwikkeld door Microsoft. Het ondersteunt T-SQL, de meest gebruikte databasetaal. Het is een zeer betrouwbare database engine die mee kan groeien met de behoefte, op locatie en in de cloud. Met onze SQL kennis ontwikkelen we bij Alion data-oplossingen die aansluiten bij de vereisten voor jouw website of applicatie. Hosting technologie

Hosting technologie

CloudFlare

Cloudflare is een Content Delivery Network dat ervoor zorgt dat gebruikers snel en zonder vertraging content kunnen binnenhalen. Daarmee is een niet werkende of trage website vanwege veel bezoekers verleden tijd. Het Content Delivery Network van Cloudflare is een netwerk van servers. Bezoekers van jouw website communiceren nu niet direct met een server, maar met het Content Delivery Network dat alle informatie van de website per locatie laadt. Zo ben je niet meer van een specifieke webserver afhankelijk en genieten jouw bezoekers van een snellere laadtijd.

Microsoft Azure

Microsoft Azure is het antwoord van Microsoft op Google Cloud en Amazon AWS. Het is een cloud computing-platform met honderden diensten in tientallen categorieën. Denk aan app services, een virtual network, een SQL Database en meer. Bij Alion gebruiken we Microsoft Azure met name voor applicatiehosting, database storage en file storage.

Umbraco Cloud

Umbraco Cloud is de perfecte webhosting oplossing voor websites met het Umbraco CMS. Het gebruik ervan voorkomt veel overbodig werk zoals de setup en het updaten van een webhosting omgeving en versnelt het deployen van content.

DEV/ SCM / CI technologie

Webpack

Webpack is een Open-Source JavaScript module bundler. Webpack pakt modules met afhankelijkheden zoals JS, HTML, CSS en afbeeldingen en genereert hier een statische weergave van. Dat levert performance winst op wat zich vertaalt in een betere gebruikerservaring én een betere vindbaarheid in zoekmachines.

Git (Bitbucket)

Git is een een software broncode-managementsysteem. Git stelt developers in staat om samen aan een project te werken, revisies in te dienen en in te zien. Bitbucket is een op Git gebaseerd systeem van Atlassian.

Sourcetree

Sourcetree van Atlassian is een Graphic User Interface (GUI) voor Git. Het stelt developers in staat om op een gebruiksvriendelijke manier hun Git te beheren.

Umbraco deploy

Umbraco deploy is de deployment engine voor het Umbraco CMS. Deployment betekent het overplaatsen van code van de development-omgeving naar de productieomgeving (of live omgeving). Umbraco Deploy verzorgt structuur, functionaliteiten en geplande content deployment.

Jenkins

Jenkins is een gratis en open source automatiseringsserver. Jenkins helpt bij het automatiseren van de onderdelen van softwareontwikkeling die te maken hebben met het bouwen, testen en implementeren, waardoor continue integratie (CI) en continuous delivery (CD) mogelijk wordt.

SecretHub

Zoals een password manager de logins en wachtwoorden beheert en invult op een website, zo doet SecretHub dat voor machines die moeten inloggen bij andere machines. Als je iets koopt op een webshop, praten er op de achtergrond veel systemen met elkaar. Zo communiceert jouw webshop bijvoorbeeld bij iedere betaling met een dienst zoals Adyen, Stripe of Mollie. Daarbij moet iedere verbinding moet beschermd worden met een eigen sleutel. En al die sleutels moeten weer veilig beheerd worden. Dat laatste, dat doet SecretHub.

Visual Studio

Microsoft Visual Studio is een integrated development environment van Microsoft. Het biedt een complete set ontwikkelingstools om computerprogramma's in diverse programmeertalen voor met name Windows-omgevingen te ontwikkelen. De developers van Alion gebruiken o.a. Visual Studio om in C# te programmeren.

Visual Studio Code

Visual Studio Code is een broncode-editor ontwikkeld door Microsoft voor Windows, Linux en macOS. De code bevat ondersteuning voor debugging, ingebouwde Git-controle, syntax highlighting, intelligente code-aanvulling, codefragmenten en code refactoring.

Wij helpen je graag met je (technische) uitdaging

Heb je een (technische) vraag of uitdaging? Bel met onze accountmanagers. Nee dat zijn niet onze developers, maar waarschijnlijk wel degenen die je het snelst kunnen kunnen helpen aan een passend antwoord.

Relevante artikelen