Een bewezen manier van werken

De Alion aanpak

Ieder merk heeft Digital Power, maar hoe 'unlock' je die voor jouw merk? Met de bewezen aanpak van Alion. Ieder project dat wij aanpakken volgt daarom hetzelfde stappenplan; succes gegarandeerd!

 

In een samenwerking met Alion kun je rekenen op onze vier pijlers

Think

creating clarity

We identificeren problemen en bedenken oplossingen d.m.v. ons strategisch framework. Dit resulteert in absolute helderheid.

Design

creating experience

We ontwerpen hoe de oplossing eruitziet, aanvoelt en werkt. Dat doen we met een gebruikersgerichte benadering die resulteert in de gewenste klantervaring van je merk.

Build

creating functionality

We implementeren en / of bouwen de oplossing met behulp van robuuste en bewezen technologie, dit resulteert in functionaliteit.

Grow

creating success

We ondersteunen en verbeteren de oplossing met behulp van gegevens en inzichten die resulteren in duurzaam succes.

Absolute helderheid met ons strategisch framework

Voor Alion betekent digitale strategie 'het maken van een doordacht plan voor een of meerdere digitale oplossingen om de doelen van je merk zo effectief mogelijk mee te behalen'. In het kort: een goed plan om je doel mee te behalen. Het resultaat van een digitale strategie is een weldoordacht concept voor je merk, website, app of campagne. Lees verder over digitale strategie.

Bewezen technologie

Bij Alion maken we gebruik van verschillende soorten technologie. Zo werken we met technieken voor toepassingen in o.a. front-end, back-end, server-side, hosting en security. Op deze pagina nemen we per categorie de belangrijkste technieken met je door.

Alion is snel, denkt mee en vooruit, en houdt je scherp. Prettig team om mee samen te werken!

Anne Vermond

Prototype design - Een levensechte simulatie

Vaak is het vooraf nog niet duidelijk of een bedachte oplossing ook daadwerkelijk het probleem goed oplost. Dan is het tijd voor een gerichte test! Bij Alion doen we dat met een prototype. Een levensecht simulatie van een app, site of tool waarmee een gebruikersonderzoek kan worden gedaan. Dit is een zeer efficiënte manier om een idee of concept te valideren met de doelgroep.

 

Op basis van functionele eisen ontwerpen onze UX/UI designers in korte tijd een testbare user interface. Daarin zitten niet alleen alle vormgegeven screens die een gebruiker tegen kan komen, maar deze kunnen zelfs voorzien worden van animatie en effecten, net als in het echt.

Binnen 5 dagen resultaat met een Design Sprint

Een Design Sprint bij Alion is een proces om snel grote uitdagingen op te lossen, nieuwe producten te ontwikkelen of bestaande producten uit te breiden.

 


Met een design sprint worden projecten, die anders maanden in beslag nemen, gecomprimeerd in slechts vier/vijf dagen. Je bespaart enorm veel tijd en dus geld. Maar bovenal ben je snel online, snel in business. Het maakt dat je vrijwel direct in kan spelen op nieuwe ontwikkelingen en kansen.

 


Normaal gesproken zit een team tijdens een sprint zoveel mogelijk bij elkaar om snel tot goede resultaten te komen. Maar ook in een situaties waarin dat niet mogelijk is, is een sprint zeer goed te organiseren.

Onze diensten

Proof of concept - Een werkend technisch prototype

Een idee voor een nieuwe website, app of toepassing is niets waard zonder een zorgvuldige afweging en inschatting van de technische mogelijkheden. Daarom zeggen we bij Alion: bezint eer ge begint. Dit voorkomt niet alleen onnodige hoge ontwikkelkosten, maar geeft ook snelheid aan het ontwikkeltraject.

 

Onze developers zijn ervaren en op de hoogte van de laatste ontwikkelingen. Als geen ander zijn ze daarom in staat om hun visie op de technische oplossingsrichting(en) voor de probleemstelling te geven. Het resultaat is een advies en soms zelfs een werkend technisch prototype dat de basis kan vormen van verdere uitwerking en ontwikkeling.

Development sprint - Razendsnel bouwen

Een modern ontwikkeltraject is per definitie ‘agile’. Bij Alion hebben we nog nooit een klant ontmoet die exact kon vertellen wat er nodig was. Maar we hebben ook nog nooit een developer ontmoet die vooraf precies wist hoeveel tijd de ontwikkeling van een website of applicatie kost.

 

Daarom heeft Alion met de overzichtelijke development sprint een afgebakend project, waarin doelgericht, maar ook lean wordt ontwikkeld. De volledige beschikbaarheid van onze developers gedurende een development sprint zorgt voor focus en flexibiliteit, de korte doorlooptijd voorkomt onduidelijkheid en risico’s.

Een beetje Digital Power voor jouw project?

Neem contact op met onze accountmanagers als je meer wilt weten. Zij helpen je graag!

Kezia Sieters-Jansen

Kezia Sieters-Jansen

Accountmanager